Kom tot rust in prinsheerlijk Merode

Een prachtige streek met heide, vennen en bossen. Wist je dat dit het grootste stukje natuur van Vlaanderen is dat je vrij kan bezoeken? Je ontdekt de bossen van de Merode grotendeels via wandelknooppunten, aangevuld met enkele thematische wandellussen.

Onze suggesties

Alle wandelingen in de Merode op kaart

(lees verder onder de foto's)

Merode - foto - 1Merode - foto - 2Merode - foto - 3

Wandelnetwerk de Merode

Wandelnetwerk de Merode

Prinsheerlijk Platteland

Het wandelnetwerk de Merode strekt zich uit over 3 provincies (Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg) en 9 gemeenten (Geel, Herselt, Laakdal, Westerlo, Scherpenheuvel-Zichem en Tessenderlo met uitlopers richting Hulshout, Aarschot en Diest).
 
De vlakke Antwerpse en Limburgse Kempen en het heuvelachtige Hageland vormen het fotogenieke decor. Naast heel wat groen - van heidestroken tot loofbossen, van duinengordels tot moerassige turfgronden - stap je tijdens je wandeling langs kastelen, abdijen en pittoreske dorpspleintjes.
 
Het wandelnetwerk de Merode omvat ruim 500 kilometer zorgvuldig uitgekozen trajecten. De paden kruisen elkaar bij knooppunten. De rechthoekige rood-witte borden met nummers en de infoborden houden je onderweg op het juiste pad.
 
Het bijbehorende inspiratieboekje bevat onder meer 6 aantrekkelijke suggestielussen, praktische informatie (ook voor de minder mobiele wandelaar) en tips voor fijne intermezzo’s, zoals een klompenbelevingspad. 
Een tweede brochure presenteert enkele lokale verenigingen en ondernemers die je kunnen helpen bij het uitstippelen van een boeiende dag in het wandelgebied de Merode.
 
Opgelet: in juni 2020 brengen we een een nieuwe publicatie uit, wandelnetwerk de Merode zal verbeterd en uitgebreid worden.

Prijs publicatie: 8,0 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)

Wandelbox Landschapswandelingen Noord-Hageland

Wandelbox Landschapswandelingen Noord-Hageland

Wandelbox met 180 km wandelplezier

De 10 wandelingen laten je stuk voor stuk kennis maken met een aantal typische landschappen en natuurgebieden in de regio. In het noorden grenst de streek aan de zandige Kempen en in het zuiden aan het zandlemige Zuid-Hageland. Typisch voor deze streek zijn de uitgesproken ijzerzandsteenheuvels die getuigen van de vroegere aanwezigheid van de Diestiaanzee. Samen met de valleien van de Demer, Winge, Motte en Begijnenbeek zorgen zij voor een aantrekkelijk en afwisselend landschap. 
Ook bossen, holle wegen en boomgaarden zijn kenmerkend voor de streek. Daarbij komen nog enkele historische stadjes en pittoreske dorpen met een rijk cultuurhistorisch erfgoed.
 
De 10 wandelingen werden aan een grondige kwaliteitscontrole onderworpen, aangepast en voorzien van de nodige infrastructuur.
 
180 km wandelplezier in Aarschot - Bekkevoort - Diest - Lubbeek - Scherpenheuvel-Zichem - 
Tielt-Winge - Holsbeek

Prijs publicatie: 9,0 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)