Geniet van de mooiste uitzichten op de Hagelandse Heuvels

De hoge heuvels bieden de mooiste uitzichten, terwijl de zuidgerichte hellingen zorgen voor de lekkerste wijnen. Dit heuvelende, gevarieerde landschap doorkruis je volledig op wandelknooppunten. Je kan ook kiezen voor thematische wandellussen.

Onze suggesties

Alle wandelingen op de Hagelandse Heuvels op kaart

(lees verder onder de foto's)

Hagelandse heuvels - foto 3Hagelandse heuvels - foto 2Hagelandse heuvels - foto 1

Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels infogids met kaart

Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels kaart en infogids

Wandelkaart met handig boekje met info over 300 km wandelplezier

De 'Hagelandse Heuvels' is een landelijk gebied, gelegen in de gemeenten Aarschot, Bekkevoort, Holsbeek, Kortenaken, Leuven, Lubbeek, Rotselaar en Tielt-Winge. Het wordt gekenmerkt door getuigenheuvels, de rivier de Winge met zijn watermolens en tal van bossen. 
Uniek in deze streek is de ijzerzandsteen die mee aan de basis ligt van de vorming van de Hagelandse heuvels en die op te merken valt in de talrijke holle wegen en in 6 oude steengroeven. Wat het kunsthistorisch erfgoed betreft spant het kasteel van Horst de kroon, maar er zijn ook tal van merkwaardige kerken, kapellen, pastorieën, molens enz.
 
In totaal bevat het netwerk 300 km aan wandeltrajecten met 230 knooppunten. Stippel je eigen tocht uit en maak die zo lang je wil. In de bijhorende gids krijg je meer uitleg over de bezienswaardigheden op je weg.

Prijs publicatie: 9,0 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)

Wandelbox Landschapswandelingen Noord-Hageland

Wandelbox Landschapswandelingen Noord-Hageland

Wandelbox met 180 km wandelplezier

De 10 wandelingen laten je stuk voor stuk kennis maken met een aantal typische landschappen en natuurgebieden in de regio. In het noorden grenst de streek aan de zandige Kempen en in het zuiden aan het zandlemige Zuid-Hageland. Typisch voor deze streek zijn de uitgesproken ijzerzandsteenheuvels die getuigen van de vroegere aanwezigheid van de Diestiaanzee. Samen met de valleien van de Demer, Winge, Motte en Begijnenbeek zorgen zij voor een aantrekkelijk en afwisselend landschap. 
Ook bossen, holle wegen en boomgaarden zijn kenmerkend voor de streek. Daarbij komen nog enkele historische stadjes en pittoreske dorpen met een rijk cultuurhistorisch erfgoed.
 
De 10 wandelingen werden aan een grondige kwaliteitscontrole onderworpen, aangepast en voorzien van de nodige infrastructuur.
 
180 km wandelplezier in Aarschot - Bekkevoort - Diest - Lubbeek - Scherpenheuvel-Zichem - 
Tielt-Winge - Holsbeek

Prijs publicatie: 9,0 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)