Met je waterdichte schoenen in de Getevallei

Een prachtig groene streek vol geschiedenis neemt je mee door de fruitbomen en het riet. Proef alles wat de streek te bieden heeft. In het voorjaar met geurige bloesems en in het najaar met rijpe appels en peren.De knooppunten nemen je mee op pad langs valleien en boomgaarden. Tussen en Grote en de Kleine Gete nemen de thematische wandelingen het van de knooppunten over.

Onze suggesties

Alle wandelingen in de Getevallei op kaart

(lees verder onder de foto's)

Getevallei - foto -1Getevallei - foto -2

Wandelnetwerk Getevallei kaart en infogids

Wandelnetwerk Getevallei kaart en infogids

Wandelkaart en handig boekje met info over 250 kilometer wandelplezier

Het wandelnetwerk Getevallei situeert zich in het oostelijk gedeelte van het Hageland. Hier vind je eindeloze akkers en weiden, afgeboord met populieren en tal van fruitaanplantingen. Deze fruitgaarden sieren in de lente de streek met een overweldigende bloesemweelde en bieden in de herfst een rijkdom aan appels en peren. De rivier De Gete vormt de geografische grens met Haspengouw. De Getevallei vormt een prachtig, groen lint met een grote natuurwaarde. Wat hoger op de flanken liggen mooie dorpen gedrapeerd rond de kerktoren. In deze vallei heerst rust, maar dat was niet altijd zo. Het is van oudsher een grensgebied waar graven en hertogen wel eens slaags raakten. Ook tijdens de eerste dagen van de Eerste Wereldoorlog werd er hevig gevochten.
 
In totaal bevat het netwerk 250 km aan wandeltrajecten met 170 knooppunten. Stippel je eigen tocht uit en maak die zo lang je wil. In de bijhorende gids krijg je meer uitleg over de bezienswaardigheden op je weg.

Prijs publicatie: 9,0 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)

Wandelen tussen Grote en Kleine Gete kaart

cover van de kaart Wandelen tussen Grote en Kleine Gete

16 bewegwijzerde wandelingen

In de vallei van de Gete, op het grondgebied van de Hagelandse stadjes Hoegaarden, Tienen en Landen, nemen 16 wandellussen je mee naar de mooiste plekken tussen grote en kleine Gete.
128 km bewegwijzerde lussen worden door GR-paden of niet-bewegwijzerde verbindingen aaneen gesloten, goed voor 250 km wandelplezier.
 
Deze kaart vervangt de vroegere wandelgids ‘Hagelandse Haspengouw’.
 
In het noorden sluit dit wandelgebied aan op het wandelnetwerk Getevallei.

Prijs publicatie: 6,0 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)