Verdwaal tussen de Demer en de Dijle

De Demer en de Dijle kronkelen door een landschap vol afwisseling. Een land van witloof en asperge, van rivieren en valleien, van luide gitaren en stille kleine ambachtelijke brouwers. Je ontdekt de valleien van Demer en de Dijle grotendeels via wandelknooppunten, aangevuld met enkele thematische wandellussen.

Onze suggesties

Alle wandelingen tussen Demer en Dijle op kaart

(lees verder onder de foto's)

Demer en Dijle - foto 1Demer en Dijle - foto 2Demer en Dijle - foto 3

Wandelnetwerk Demer en Dijle infogids met kaart

Cover van het wandelnetwerk Demer en Dijle

Wandelkaart en handig boekje met info over 340 kilometer wandelplezier

Het wandelnetwerk is gelegen in een divers gebied met moerassen, bossen, graslanden en landbouw. Met de samenvloeiing in Werchter vormen de Demer en de Dijle een verbinding tussen het Hageland en het Dijleland. In deze regio kan je uitwaaien op de dijk, maar evengoed genieten van een uniek stukje natuur in de groene vallei. 
 
Het wandelnetwerk telt 340 kilometer wandelpaden in de gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Rotselaar en Steenokkerzeel.
 
Het wandelnetwerk Demer en Dijle is de missing link tussen drie andere wandelnetwerken in Vlaams-Brabant. Dit wandelnetwerk loopt langs Steenokkerzeel en Boortmeerbeek door naar het digitale wandelnetwerk Brabantse Kouters en via Rotselaar en Aarschot maken we de verbinding naar het wandelnetwerk Hagelandse Heuvels en De Merode. Dit zorgt er voor dat je in het noorden van Vlaams-Brabant, van Affligem tot Diest, onafgebroken langs knooppunten kan wandelen. 

Prijs publicatie: 9,0 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)