Een goeie wandeling doet wonderen

Wandelexpert Noël deelt zijn geheimen langs de LintersewandelingNoël, 54 jaar oud
Woont met zijn vrouw en 18-jarige zoon in Oplinter
Werkt als medewerker bij De Lijn
Inspiratie:
Favoriete wandeling: Lintersewandeling

 

“Ik tank telkens wat extra lucht.”

Wandelen is gezond. Even weg van alle drukte en auto’s. Even een frisse neus halen en de tijd nemen om te genieten van je omgeving. “Hetzelfde landschap ziet er op een ander moment heel anders uit. In de zomer staat het gras hoog, in de lente staan de weidebloemen in bloei, de herfstkleuren overheersen in het najaar en in de winter kan je ploeteren door de modder.”
 
Noel - foto

___

“Als ik last heb van hoofdpijn, neem ik geen pijnstiller maar ga ik naar buiten. Na een kwartiertje wandelen is de hoofdpijn verdwenen.”Propere rivier

De foto’s die Noël maakt, deelt hij op zijn Instagrampagina. Hij is fier op zijn streek en dat toont hij graag.
 
 

___

“De Getevallei ligt er mooier bij dan toen ik jong was. Ik weet nog hoe mijn leraar in de lagere school tijdens een wandeling langs de Gete naar het water wees en zei: als je hier in valt, stink je twee weken lang. De rivier was toen nog erg vervuild. Vandaag niet meer, er zwemmen opnieuw vissen in.”

 

Tips van Noël

 

avonturenpad-foto

1. 

Vertrek aan het stationsplein van Drieslinter en volg het Avonturenpad. Een toffe wandelroute door de Getevallei op kindermaat. Over de wiebelende hangbrug Golden Geet, langs de houten Getedraak en meer ravotplekken.
 

 

kamsalamanderhut-foto

2. 

Blijf een nachtje kamperen op de bivakplaats aan de Kamsalamanderhut. Midden in de natuur. Het hout voor de kampvuurplaats ligt altijd klaar.

 

doysbroek-foto

3. 

Doysbroek is een bijzonder natuurgebiedje tussen de ’s Hertogengracht en de Grote Gete. Wie weet spot je hier een kamsalamander, een Getedraak zoals ze deze opvallende watersalamander hier ook noemen.
 

 

vinne-uitkijktoren-foto

4. 

Wandel rond het meer van Provinciedomein Het Vinne. Een hangplek voor ontelbare water- en trekvogels. Vergeet je verrekijker niet en speur de waterlijn af vanuit de uitkijktoren.
 

 

helixagon-foto


5. 

De Helixagon is een speels kunstwerk ter hoogte van wandelknooppunt 119 in Wommersom. Eén van de elf fruitbeeldige kunstwerken in Zuid-Hageland. De gedraaide zeshoekige kijkbuis trakteert je op een fraai uitzicht over de velden en fruitboomgaarden, helemaal tot in Tienen.
 


 

___

“Er wonen ook reetjes in de Getevallei, maar die kreeg ik nog niet te zien. Volgend jaar halen we een hond in huis. Hij wordt mijn vaste wandelpartner.”


Wandelen in de Getevallei

In het landschap tussen Neerlinter, Drieslinter en Melkwezer vind je rust en ruimte. Geniet van het vele leven rond de rivier, de veelzijdigheid van de natuur en adem af en toe eens goed in. Want in de Getevallei vind je de zuiverste lucht.

Ontdek de streek met je eigen voeten>

Getevallei - foto

Meteen een wandelweekend?

Dit zijn de favoriete logeerplekjes van Noël
  1. Alpha Hotel, Tienen
  2. Hoeve Ransberg, Kortenaken
Meer inspiratie voor een wandelvakantie vind je op deze pagina