Wandelnetwerk de Merode

Wandelnetwerk de Merode

Prinsheerlijk Platteland

Opgelet: in juni 2020 brengen we een een nieuwe publicatie uit. Het wandelnetwerk de Merode zal verbeterd en uitgebreid worden.
 
Het wandelnetwerk de Merode strekt zich uit over 3 provincies (Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg) en 9 gemeenten (Geel, Herselt, Laakdal, Westerlo, Scherpenheuvel-Zichem en Tessenderlo met uitlopers richting Hulshout, Aarschot en Diest).
 
De vlakke Antwerpse en Limburgse Kempen en het heuvelachtige Hageland vormen het fotogenieke decor. Naast heel wat groen - van heidestroken tot loofbossen, van duinengordels tot moerassige turfgronden - stap je tijdens je wandeling langs kastelen, abdijen en pittoreske dorpspleintjes.
 
Het wandelnetwerk de Merode omvat ruim 500 kilometer zorgvuldig uitgekozen trajecten. De paden kruisen elkaar bij knooppunten. De rechthoekige rood-witte borden met nummers en de infoborden houden je onderweg op het juiste pad.
 
Het bijbehorende inspiratieboekje bevat onder meer 6 aantrekkelijke suggestielussen, praktische informatie (ook voor de minder mobiele wandelaar) en tips voor fijne intermezzo’s, zoals een klompenbelevingspad. 
Een tweede brochure presenteert enkele lokale verenigingen en ondernemers die je kunnen helpen bij het uitstippelen van een boeiende dag in het wandelgebied de Merode.

Publicatie niet bestelbaar