Streek-GR Hageland

Streek-GR Hageland

Topogids met 158 km wandelpaden door het Hageland

GR-paden of Grote Routepaden zijn wandelroutes over lange afstand. Ze zijn zelden de snelste route van A naar B, wel steeds de meest aantrekkelijke en ze gebruiken voornamelijk onverharde paden. Alle GR-routes worden door vrijwilligers in beide richtingen gemarkeerd met wit-rode streepjes. Streek-GR’s zijn bewegwijzerd met geel-rode streepjes.
 
De Streek-GR Hageland maakt een lus van 158 km en brengt je in 9 dagetappes door een ongeziene afwisseling aan landschappen. Je beleeft het allemaal: eindeloze akkers en weiden, vochtige beemden en broeken, bloeiende boomgaarden, holle wegen, ijzer¬zandstenen heuvelruggen, schrale zandgronden en mysterieuze bossen. Je maakt kennis met het cultuur-historisch erfgoed van de steden Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot. Begin- en eindpunten zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bijna 70% van het traject is onverhard en 95% is autoluw. Kortom, alle troeven van het Hageland samen met de streekbiertjes, het heerlijke fruit en zeker de Hagelandse wijn wachten op je ontdekking.
Naast een accurate beschrijving  van het traject bevat de topogids heldere kaartjes met de ingetekende route, afstanden, picknicktafels, treinstations en bezienswaardigheden. Je krijgt ook extra info over historische gebouwen of natuurgebieden onderweg, aangevuld met mooie foto’s. 
 
De gpx-file kan je gratis downloaden op wandelen.groteroutepaden.be/nl/wandelroutes/gr-netwerk/streek-gr-hageland. Op deze site vind je ook een overzicht van het ganse GR-netwerk in België.
 
De Streek-GR Hageland is perfect voor stevige dagtochten in combinatie met het openbaar vervoer!
 
 
Aarschot - Diest - Leuven - Tienen - Zoutleeuw

Prijs publicatie: 19,5 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)