Fietsnetwerk Vlaams-Brabant (NL, FR, DE & EN)

Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Eindeloos fietsen op het fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Opgelet! Wij voorzien grote werken op het fietsnetwerk in de regio Groene Gordel vanaf oktober 2020. Het netwerk zal fijnmaziger worden. De nieuwe fietskaart is voorzien tegen het nieuwe fietsseizoen 2021. In het Hageland nemen we enkele kleine wijzigingen mee. Fietsers kunnen hier blijven fietsen, de hinder is licht en beperkt tot de periode van de werken (maart 2021). Je kan gebruik maken van onze routeplanner om te fietsen in het Hageland.


Het fietsnetwerk in het Hageland is grondig gewijzigd en de bewegwijzering volledig vernieuwd in de gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Bierbeek, Boutersem, Holsbeek, Leuven, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar en Tremelo. 

Een paar uur, een dagje tussendoor, een weekend of een hele vakantie lang. Met een fietsnetwerkkaart kan je heel eenvoudig Vlaams-Brabant op twee wielen beleven zo lang je maar wil. In totaal bedraagt het netwerk 2.000 km. Het omvat verschillende types van landschap en gaat op enkele plaatsen tot in het centrum van de steden. 

Hoe werkt deze fietsnetwerkkaart? Teken je route uit en noteer de nummers van de knooppunten waar je langs komt in de juiste volgorde. Daarna volg je met de fiets gewoon de route van nummer tot nummer, dus van knooppunt tot knooppunt, door de wegwijzers te volgen. Je kan eindeloos knooppunten combineren. Op de kaart staan de afstanden, hellingsgraad, bezienswaardigheden, fietscafés en fietslogies vermeld. 

Dit fietsnetwerk sluit ook aan op de RAVelroutes die heel Wallonië doorkruisen, op de fietskaarten van de aangrenzende provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Limburg en Waals-Brabant. Het netwerk sluit ook aan op de Groene Wandeling, een prachtig wandel- en fietstraject langs de mooiste parken en natuurzones van Brussel.

Je kunt ook steeds gebruik maken van onze actuele routeplanner.


Heeft u nog vragen, contacteer ons op toerisme@vlaamsbrabant.be

Publicatie niet bestelbaar