Sven Nys was nog een broekventje toen hij zich al met een vaart van de hellingen van de Balenberg liet bollen. Hoe sneller en hoe vuiler, hoe plezanter hij het vond. Vandaag zijn kinderen nog altijd baas op de Balenberg. Hop naar het Sven Nys Cycling Center!

Crossen door de bossen

Breng je fiets mee en scheur door dezelfde bochten als de profs op het parcours van de Grote Prijs Sven Nys. Of test je kracht en evenwicht in de speelzones langs het wandelpad. Vaardigheden die elke veldrijder goed van pas komen. Klok jij de snelste tijd op de pumptrack? Nog een spatje modder erbij en voilà, daar staat de nieuwe Sven Nys of Sanne Cant! Het terrein en het parcours zijn het ganse jaar door gratis toegankelijk. Voor de allerkleinsten staan er gratis loopfietsjes klaar.

Volg Thibau - cover - foto

Volg Thibau als je kan!

De Balenberg is de achter- en speeltuin van Thibau Nys. Hij kent er elk hoekje en is dan ook de ideale gids om je mee te nemen naar alle plekjes die je er kan ontdekken. Thibau neemt je op sleeptouw door het belevingscentrum en op de Balenberg met een gratis zoektocht vol toffe opdrachten op kindermaat. Kan jij hem volgen?
De zoektocht ‘Volg Thibau als je kan’ wordt gratis aangeboden bij een inkomticket van het Sven Nys belevingscentrum.


Geocachen

Smartphone bij de hand? Coördinaten gedownload? Op de Balenberg liggen vier geocaches verstopt, maar een geoefend schattenjager vindt de kleine kokers wel met het logboekje in. Als je de vier caches hebt gevonden, wacht je een extra verrassing. In elk van de caches vind je een cijfer. Vul daarmee de formule aan die je op geocaching.com vindt, en je krijgt de coördinaten van een vijfde cache. Voor kinderen ligt er nog een extra cadeautje verborgen. Maar denk er aan, echte geocachers leggen altijd iets in de plaats terug. Wil je ook op jacht? Meld je dan aan op geocaching.com en selecteer de caches in Tremelo. Voer de coördinaten in op je smartphone of gps-toestel en je zoektocht kan beginnen.
Surf naar www.geocaching.com en download de app!

De kinderkaart 

Blijf gerust wat nagenieten in Eetcafé Velo, mét een goedgevulde kinderkaart natuurlijk.

Sven Nys Cycling Center Hageland

Sven Nys Cycling Center Hageland

Dé plek voor en over off-road fietsen

Prijs publicatie: gratis