Ook getest door kinderen! Vakantiewoningen in het Hageland, uitgetest en goedgekeurd door onze kinderjury.

De Uitweg - foto

De Uitweg

‘Zwaarden en prinsessenkleding? Check!’

Vakantiewoning De Uitweg ligt op amper twee fietskilometers van het prachtige Kasteel van Horst, een waterburcht waar elk kind zich meteen ridder of prinses waant. De vakantiewoning zelf is op maat van kinderen, met veel plaats – goed voor 9 gasten – een kindvriendelijke, omheinde tuin, een doodlopende straat. En er valt een pak te beleven in de buurt: Horst op de eerste plaats, het Provinciedomein Kessel-Lo ligt op fietsafstand, de natuur van de Dunbergbroek, mooie fiets- en wandelroutes. In Leuven en Aarschot ben je in een wip, zelfs Brussel is maar een half uurtje rijden.

Uitweg 16, 3220 Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)
(Google Maps)

't Koetshuis - foto

't Koetshuis

'Logeren met een adellijk tintje'

Als de ijzeren poort openzwaait en je de binnenkoer van ’t Koetshuis oprijdt lijkt het wel een kasteel. Dat is het ook een beetje: graaf d’Oultremont–de Duras bouwde zijn optrekje rond 1895. Voor zijn paarden en koetsen liet hij een eigen huis neerzetten. Vandaag is het koetshuis een gezellige vakantiewoning voor vijf personen. In de omgeving van het landelijke Neerlinter valt er heel wat te ontdekken voor de kinderen: Provinciedomein Het Vinne met zijn speeltuin, knuppelpaden en natuurbeleving, de mooiste fiets- en wandelroutes, een bezoekje aan een fruitteeltbedrijf en natuurlijk de grote, omheinde tuin van ’t Koetshuis zelf.

Kasteelstraat 44, 3350 Neerlinter (Linter)
(Google Maps)

Station racour - foto

Station Racour

‘Allemaal instappen!’

Tot eind jaren 1990 vervoerden de twee M2 rijtuigen passagiers maar vandaag is het oude treinstel een lichte, moderne vakantiewoning. Geen muffe geur en versleten treinbanken, maar ruimte, luxe en comfort voor zes personen. Je kan ook in het voormalige werkatelier van Station Racour slapen. Dat werd smaakvol omgevormd als een loft met plaats voor vijf gasten. De oude spoorlijn is nu een veilig fietspad, en een tandem en kinderfietsen staan voor de gasten ter beschikking. Kinderen kunnen volop ravotten in de grote landschapstuin (1,3ha) omgeven door uitgestrekte velden.

Racourhalte 1, 3400 Landen
(Google Maps)

Bekkevakantie - foto

Bekkevakantie

'Ravotten aan het zwembad'

Een hele dag aan het zwembad in de tuin, terwijl papa en mama de barbecue voorbereiden. Bekkevakantie heeft alles voor een perfecte familievakantie. En als het ’s avonds toch nog kil wordt, kruip je met het hele gezin gezellig voor het houtvuur van de kachel. De regendouche en jacuzzi maken het vakantiegevoel helemaal af! De natuur, wandel- en fietswegen nodigen uit, maar ook de grote tuin is een beleving op zich. Vers fruit kan je in het juiste seizoen zo van de hoogstambomen plukken en het zitbankje aan de vijver oogt enorm romantisch. Een vakantiewoning voor kinderen én ouders.

Zelliksebaan 2a, 3460 Bekkevoort
(Google Maps)

Ontdek nog meer kindvriendelijke logies

Vakantieverblijf Hageland
Bergestraat 60, 3220 Holsbeek
www.vakantiehageland.be

Bogaerde Winning
Herenbosstraat 15, 3460 Bekkevoort
www.bogaerdewinning.be