Glamping is meer dan kamperen, het is een vleugje glamour op de allermooiste plekken in het groen. Romantisch met z’n tweetjes, ver weg van alles. Of met een vleugje avontuur erbij voor de kinderen. Voor iedereen die er even helemaal tussenuit wilt.

PluimpapaverPluimpapaver hotel & glamping

De mooiste hotelkamers van Hotel Pluimpapaver? Die staan in de boomgaard. Vier ruime glampingtenten met een heerlijk zacht tweepersoonsbed, een zetel en sfeerverlichting, en je eigen privéterrasje met tafel en stoelen. Gastheer Hans en gastvrouw Jasmina serveren je ’s ochtends een heerlijk ontbijt met uitzicht over de velden en bossen in de plooien van het Hageland. Een zalige rust overvalt je hier, en toch zijn de mooie stadjes Diest en Aarschot maar een fietstochtje ver.

Nopstal 51, 3202 Rillaar
www.pluimpapaver.beGlamping Ravot

Glamping RAVOT

Als de zon zacht over de velden de horizon opzoekt en de boerderijdieren zich in hun stal nestelen, is het tijd om de vuurkorf aan te steken. Het hout ligt klaar bij je tent. Dit is kamperen in alle luxe, met een warm bed en ’s ochtends een gulle ontbijtmand. Glamping op speelboerderij Ravot kan heel romantisch zijn, maar ook gewoon heel tof met kinderen die zich hier volop kunnen uitleven. Samen met de geitjes, schapen, konijnen, kippen, ganzen, mini-pony’s, 190 koeien en de wroetelvarkens Spekje en Spiering.

Nieuwstraat 15, 3380 Glabbeek
www.speelboerderijravot.be

Glamping Coberger

Glamping Coberger

Slapen naast de wijnranken, douchen tussen de dennenbomen en ontbijten met zicht op de bossen en weilanden van het Hageland. Hoe mooi is dat? Kies voor een luxetent of een blokhut met alle comfort. En ’s avonds kook je je potje in de overdekte buitenkeuken of steek je de barbecue aan. Of nog beter: bestel een lekkere, uitgebreide tapasschotel met een degustatie van Hagelandse wijn erbij. Als de zon langzaam achter de groene heuvels zakt, geniet je na met een glaasje Coberger op het wijnterras.

Lobbense Molenweg, 3271 Scherpenheuvel-Zichem
www.wijndomeincoberger.be
Glamp & dine

Glamp & dine

Aan de rand van de dichte bossen van Averbode vind je domein De Vijvers, een groene oase rond een natuurlijke vijver. Hier logeer je helemaal weg van de drukte van elke dag in de mooiste glampingtent. Met een zacht bed, elektriciteit, verlichting, een Nespressotoestel en je eigen houten terras waar je uitkijkt over het water. ’s Ochtends wandel je naar bistro De Vijvers voor een lekker ontbijt. Met de ‘glamp & dine’-formule maak je er een echte culinaire ervaring van, met een gastronomisch diner van een topchef als ultieme verwennerij.

Vijverstraat 27, 3040 Sint-Agatha-Rode
www.glampanddine.be


Glamping Sint-Alpaca-Rode

Glamping Sint-Alpaca-Rode

Als je na een heerlijke nacht in een zacht bed je tent open ritst, wacht een nieuwsgierige alpaca je op voor een ochtendknuffel. Zet je in de houten zetel en zie hoe de natuur van de glooiende Dijlevallei ontwaakt. Puur genieten. Glamping in Sint-Alpaca-Rode is heel kindvriendelijk. Je kan er lange wandelingen maken met alpaca’s, een tof kinderfeest organiseren, een teambuilding beleven en zoveel meer. ’s Avonds hoort er steevast een gezellig kampvuur bij.

Vijverstraat 27, 3040 Sint-Agatha-Rode
www.facebook.com/sintalpacarode