Met de camper op weg betekent vrijheid, onthaasten en een tikkeltje avontuur. Maar ook het zoeken naar een gepast plekje om de nacht door te brengen. Op deze leuke camperterreinen kan je terecht in Vlaams-Brabant.

Camperterrein Kessel-Lo

Camperterrein Kessel-Lo

Op een steenworp van centrum Leuven kan je het hele jaar door met je kampeerauto terecht in het provinciedomein Kessel-Lo. Startpunt wandelen en fietsen ligt vlakbij of breng een bezoek aan het provinciedomein: even joggen, een vislijntje uitgooien, op ontdekking in de speeltuinen en tijdens het seizoen: minigolfen, roeien of een duik nemen in het openluchtploeterbad.
Op het terrein zijn 8 plaatsen beschikbaar. Je mag er maximum 3 dagen/2 nachten blijven voor 15 euro per overnachting. Je kan 24/24u aankomen, betalen bij het binnenrijden en tijdens je verblijf vlot in en uit rijden. Het betalingssysteem is volledig geautomatiseerd en werkt uitsluitend cashless.

Eénmeilaan (tegenover nr. 199), 3010 Leuven
(Google Maps)Camperterrein Diest - foto

Camperterrein Provinciedomein Halve Maan Diest

Provinciedomein Halve Maan 'Natuurlijk, avontuurlijk' met zijn schitterend openluchtzwembad en wit zandstrand. Recreatie: zonnen op het strand, trampoline, minigolf, kajak, waterfietsen, natuurwandelingen, bezoek kinderboerderij en nog veel meer.
Er is een kampeerautoterrein voor 4 kampeerauto’s op een afgesloten terrein met de nodige infrastructuur voor lozing van sanitair afvalwater, water- en elektriciteitsvoorziening. De prijs bedraagt 15 euro per nacht.

Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest
(Google Maps)camperplaats-danouise-foto

Camperplaats Wijndomein Danouise

Idyllische en unieke camperplaats bij wijndomein Danouise in het rustige Hageland. Geniet van het uitzicht op de prachtige wijngaard terwijl je ontspant in alle comfort van je eigen camper. Proef de heerlijke wijnen van de streek en maak kennis met gepassioneerde wijnboer Daniël. Individuele degustatie of rondleiding voor kleine of grote groepen mogelijk. Er is plaats voor 4 campers. Reserveren is noodzakelijk.

Haldertstraat 217, 3390 Tielt-Winge
(Google Maps)Gratis camperplaatsen

Camperplaats Boutersem

Zes ruime staanplaatsen: twee achter het gemeentehuis in het mooie parkdomein van Kwabeek en vier op de parking van het cultureel centrum. Parkeren kan enkel in de (verlengde) weekends en tijdens de zomervakantie. Telkens maximum 72 uur lang. De plaatsen zijn basic, zonder elektriciteit of sanitair.

Meer info >

Camperplaats Paddenbroek

Een wel heel mooie plek naast het Plattelandscentrum Paddenbroek aan de voet van de Kesterheide. In deze oude hoeve onder een fraaie serre van glas en staal komen natuur, educatie en toerisme samen. Het gezellige Fiets- en Wandelcafé is een extra reden om hier te overnachten. Tijdens de openingsuren van het centrum kan je de toiletten gebruiken. Parkeren mag maximum 24 uur.

Camperplaats Landen

Parkeer je aan de rand van het natuur- en recreatiegebied De Beemden. De twee ruime camperplaatsen liggen op wandelafstand van het centrum en hebben een fantastisch uitzicht op de natuur. De Beemden sluiten aan op het Fietsnetwerk, kinderen kunnen er ravotten in een speellandschap en vlakbij vind je brasserie De Rietgors. Je mag hier 24 uur blijven staan.

Meer info >

Camperplaats Tervuren

In het hart van Tervuren, op de parking van sportcentrum De Polygoon. Je bent amper 100 meter van het Warandebos, ooit het jachtdomein van hertogen en vorsten. Van hier wandel je op enkele minuten naar de vijvers van het park, het mooie dorpscentrum en het AfricaMuseum. Parkeren kan maximum 24 uur.

Camperterrein Lennik

Op het camperterrein van Lennik is er plaats voor 4 campers. Het terrein ligt achter de parking van sporthal Jo Baetens, grenzend aan de groene bufferzone en is uitgerust met een afvalsorteerplaats, een picknickweide, een brandpost, een drinkwatervoorziening, een lozingspunt en een informatiebord. 

Meer info >

Camperterrein Recreatiedomein Ter Heide 

Kampeerautoterrein aan recreatiedomein Ter Heide voor 4 kampeerauto's. Nodige infrastructuur aanwezig voor lozing van sanitair afvalwater, water- en elektriciteitsvoorziening. De plaatsen zijn momenteel gratis ter beschikking. 

Meer info >

Motorhomeparking Aarschot 

Acht basic plaatsen aan het stedelijk zwembad Demervallei waar je voor 24 uur gratis kan overnachten. 

Meer info >