Erop uit met de kinderen?
Met onze wandel- en fietstips op kindermaat vind je de ideale balans tussen afstand, afwisseling en recreatie. 

WANDELEN

Op kindermaat!

Op kindermaat betekent in de eerste plaats dat dat de kilometers behapbaar blijven voor de kleine beentjes. Niet elk kind heeft dezelfde grens, dus geven we telkens goed aan hoe lang een wandeling is. Deze wandelingen worden steeds gekenmerkt door één of andere vorm van randrecreatie. 

De Hippo-Droomwandeling (4,5 km - Hoeilaart) komt langs een speelzone, speeltuin, mooie picknickplaatsen en twee vogelkijkhutten. Rollen door de Bossen (4 km - Oud-Heverlee) is een wandeling die je perfect met buggy kan doen, bovendien ligt Speelbos Everzwijnbad langs de route.

Een wandeling langs het water? De Zoet Waterwandeling (4,5 km - Oud-Heverlee) aan de vijvers van de Zoete Waters geeft kinderen alle mogelijkheden om te ravotten en te spelen. Bovendien heb je er ook een speeltuin en leuk terras.  Loop je liever eens óver het water? De vlonderpaden in Provinciedomein het Vinne (Zoutleeuw) gidsen je langs vogelkijkhutten op en rond het meer. Er zijn verschillende bewegwijzerde wandelingen (< 5 km) waaruit je kan kiezen, en bovendien is er ook een speeltuin en gigantische uitkijktoren die je kan beklimmen!

Het-Vinne Het Vinne

De Kinderen baas! wandelingen in de Merode werden speciaal ontwikkeld voor kinderen door ze te voorzien van speelse uitdagingen onderweg. Kinderen baas in Meetshovenbos (3,4 km - Aarschot), Kinderen baas op de Weefberg (2 km - Scherpenheuvel-Zichem) en Kinderen baas in Webbekoms Broek (3,3 km - Diest) zorgen er elk op hun eigen manier voor dat deze wandelingen spannend en afwisselend blijven voor kinderen.

Avontuurlijke wandelingen

Het Avonturenpad Getevallei (3,7 km - Drieslinter) is de ideale wandeling voor kleine avonturiers. Op deze wandeling vind je een speelbos en speeltuigen, maar loop je ook over de hangbrug de 'Golden Geet'!
 
Bij mooi weer is het Blotevoetenpad van Sinte-Gitter (2,8 km - Landen) een voltreffer. Ook Plantentuin Meise heeft een Blotevoetenpad (1 km), dat je fijn kan combineren met de Koning Amaryllo speurtocht in de plantentuin.

Avonturenpad-Getevallei Avonturenpand Getevallei

Audiowandelingen

  • Ontdek het verhaal van ridder Renier, jonkvrouw Lauretta aan de hand van een luisterverhaal voor jong en oud op de Gempewandeling (3,5 km - Sint-Joris-Winge)
  • Ook in Geetbets heb je een aantal audiowandelingen voor kinderen. Maak kennis met Harry en Lotje of leer hoe je bokkenrijder wordt!

Stippel zelf uit

  • Uiteraard kan je ook zelf aan de slag gaan met onze wandelrouteplanner, om zo een wandeling op maat van jouw gezin uit te stippelen. 
  • Misschien ben je gewoon op zoek naar een korte wandeling in de buurt? Bekijk dan eens het overzicht van al onze wandelingen korter dan 5 km.


FIETSEN

Nog meer dan bij een wandeling, is een haalbare fietstocht heel erg afhankelijk van de leeftijd en ervaring van ieder kind. Een fietstocht op maat is daarom de ideale oplossing. Gebruik onze fietsrouteplanner om een mooie tocht op ons bewegwijzerde netwerk uit te stippelen.

Laat je voor sportieve fietsroutes op kindermaat inspireren door onze wielerhelden op Kleine Kannibaalroutes.

Fietsen-met-gezin