Zelf een activiteit organiseren? 

Waarom niet zelf een leuke picknick organiseren of een yoga-sessie houden in de schaduw van een kasteel tussen de voorjaarsbloeiers?

Tijdens de Parkenparade van 1 april tot en met 30 juni, helpt Toerisme Vlaams-Brabant jou een handje met de promotie van jouw activiteit.
Publiceer je activiteit in de UiT-databank met het label "PARKENPARADE" en deze zal automatisch op onze website verschijnen. 

Wacht niet te lang! Als je jouw activiteit registreert vòòr 15 maart 2024 wordt deze opgenomen in onze nationale promotiecampagnes en mediadeals.
Ook in april, mei of juni kan je je activiteit nog registreren, wij zullen deze dan promoten via onze sociale media. 5 tips voor een originele activiteit tijdens de parkenparade

  1. Zoek een mooi kasteel, leuke park of aangename tuin.
    Je gemeente heeft zeker wel een mooi aanbod dat past binnen de Parkenparade. Zoek het vooral niet te ver en spreek mensen aan die een unieke tuin hebben of misschien hun unieke eigendom eens willen openstellen. Inwoners gaan graag ter plaatse op ontdekking. 
  2. Alles mag aan bod komen.
    Laat de bezoeker genieten van al dat moois: is het nu proeven van een lekker streekbiertje op een toplocatie met romantisch muziekje, het ruiken van al die voorjaarbloeiers in de parken en tuinen en/of voor het eerst uitproberen van boomknuffelen ? 
  3. Genereer wat inkomsten voor je organisatie.
    Wens je als organisatie hier wat extra inkomsten uit te halen ? Maak je activiteit niet te duur en laat de mensen vooral genieten. Met wat leuke ideetjes kom je alvast heel ver. 
  4. Werk samen met je gemeente.
    Vraag aan je lokale toerisme ambtenaar waar ze jouw activiteit kunnen helpen? Samen kunnen jullie meer en bereik je alvast snel een groter publiek ! 
  5. Respect voor de omgeving. 
    Spreek op voorhand goed af wat kan en niet kan op de locatie van jullie activiteit. Zo zorg je ervoor dat je volgend jaar weer terug mag komen voor de Parkenparade 2024.

    Heb je nu nog vragen hieromtrent, aarzel dan niet om magali.jacobs@vlaamsbrabant.be te contacteren.Volg deze stappen om jouw activiteit toe te voegen in de UiT-databank.

Stap 1: Ga naar www.uitdatabank.be, maak een account aan of log in met jouw bestaande account. 

Stap 2: Klik op 'evenement toevoegen' en kies de categorie die het beste bij jouw activiteit past. Voeg de datum, begin- en eindtijd en locatie toe. Als je meerdere activiteiten organiseert, maak dan voor elke activiteit een apart evenement aan. 

Stap 3: Geef jouw activiteit een aantrekkelijke titel. Begin met "Parkenparade:" gevolgd door de naam van je evenement, bijvoorbeeld "Parkenparade: Ontdek de abdijtuin van...". 

Stap 4: Laat jouw activiteit opvallen door een wervende beschrijving te schrijven en een afbeelding toe te voegen. Vermeld jouw organisatie en de prijs van de activiteit. Als je werkt met reservaties, voeg dan de contact- en reservatiegegevens toe. Om het publiek op een laagdrempelige manier te bereiken, raden wij aan om een gratis activiteit te organiseren. 

Stap 5: Voeg het label "Parkenparade" toe aan jouw activiteit om deze ook op de website van Toerisme Vlaams-Brabant te laten verschijnen.