Laat je viervoeter eens onbelemmerd rennen zonder halsband of hek. In een losloopzone mag een hond vrij rondlopen en ravotten met soortgenootjes. Alle losloopzones liggen in of aan de rand van een natuurgebied, ideaal om te combineren met een wandeling. Een oplijsting van onze mooiste losloopzones vind je hieronder.
Losloopzone Heverleebos

Heverleebos en Meerdaalwoud 

In Meerdaalwoud en Heverleebos vind je twee hondenzones. De losloopzone aan de Speelberg is 6 ha groot en volledig afgespannen. Ze grenst aan het militair domein en je kan er langs twee kanten in. De zone bevindt zich dicht bij het parkeerterrein op het kruispunt van de Weertse Dreef en de Herculesdreef. De losloopzone aan De Jacht is 15 ha groot en bevindt zich aan de Kerspelstraat. De losloopzone is een open zone, er is geen afrastering.
Kaart >

Wandelingen in de buurt:

Vijf Eikenwandeling – 8,7 km
Bekijk de wandeling

Dikke Beukwandeling – 13,2 km
Bekijk de wandeling

 
Losloopzone Wekkekoms broek - foto

Webbekoms Broek 

In natuurreservaat Webbekoms Broek kan je genieten van graslanden, rietlanden, bosjes, unieke bloemen en vele water- en moerasvogels. Om de vogels hun rust te gunnen is er een speciale losloopzone voorzien. De hondenzone bevindt zich aan de ingang van het wandelpad net achter het bezoekerscentrum. Hier kunnen honden, onder het waakzame oog van hun baasjes, veilig en vrij rondlopen en ravotten.
Kaart >

Wandeling in de buurt:

Webbekoms Broekwandeling – 5 km
Bekijk de wandeling


Broekeleibos - foto

Liedekerkbos en Hertigembos

In het Liedekerke- en Hertigembos kunnen natuurliefhebbers het mooie bosgebied verkennen via verschillende wandelpaden en genieten van de rust. Honden kunnen ravotten en vrij rondlopen in de hondenzone. De losloopzone ligt aan de ingang van het gebied vlakbij de parking.
Kaart >

Wandeling in de buurt:

De Lus wandeling – 15 km
Bekijk de wandeling

 
Tervuren met hond - foto

Park van Tervuren

Er is een speciaal afgebakende hondenlosloopzones in het Park van Tervuren waar je hond vrij kan ronddartelen onder toezicht. De zone ligt aan de Vaartvijvers richting Duisburg en is bereikbaar via de Tervuursesteenweg (inslaan aan nummer 111).
Kaart >

Wandeling in de buurt:

Warandewandeling - 6,1 km
Bekijk de wandeling


Beverbos met hond - foto

Meetshovenbos

De rustige en natuurlijke omgeving van het Meetshovenbos is de ideale omgeving om je hond uit te laten. Aan de zuidrand van het bos is er een grote hondenlosloopweide van ongeveer 1 ha. Perfect om samen met je hond te spelen.
Kaart >

Wandeling in de buurt:

Meetshovenwandeling - 8,3 km
Bekijk de wandeling

 
Zonienwoud met hond - foto

Zoniënwoud

Het Zoniënwoud heeft in totaal zeven zones waar je hond naar hartenlust kan ravotten. De kaart met de verschillende hondenzones kan je terugvinden via onderstaande link.
Kaart >

Wandelingen in de buurt:

Ontdek de wandelingen op de website van het Zoniënwoud 
Bekijk de wandelingen


losloopzone-de-wolfsputten

Dilbeek - De Wolfsputten

De Wolfsputten is een natuurparel van 90 hectare in de Groene Rand op een boogscheut van Brussel. In dit natuurgebied zijn ook 2 losloopzones terug te vinden en De Wolfsputtenwandeling van de gemeente Dilbeek.
Meer info>


Kortenberg - foto

Kortenberg - De Groene Vallei

Deze losloopzone vind je in de buurt van het bezoekerscentrum Groene Vallei (Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps) via voetweg 95. De losloopweide beschikt over een beperkt aantal parkeerplaatsen onmiddellijk aan de losloopweide.
Kaart >

Wandelingen in de buurt:

Silsomboswandeling - 6.5 km
Bekijk de wandeling


Toeristische kaart Vlaams-Brabant

Toeristische kaart Vlaams-Brabant (NL)

50 redenen om voor Vlaams-Brabant te vallen

Prijs publicatie: gratis