Covid-19: Het Belevingscentrum ’14-’18 opent vanaf 19 december 2020 opnieuw haar deuren. Reserveer je bezoek aan het belevingscentrum online.


Kennen jullie Jerome en Gustavine? Het zijn de twee speurneuzen – broer en zus – van het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk. Ze nemen je graag mee op ontdekkingstocht doorheen de oorlogsjaren.


Reserveer hier je bezoek 

Jerome (3-6 jaar) en Gustavine (7-12 jaar) loodsen jullie doorheen het Belevingscentrum met een zoektocht op kindermaat. Onderweg lossen jullie tal van opdrachten op, komen jullie alles te weten over het bikkelspel en leren jullie koken met oorlogsreceptjes. Klaar? Ruil dan jouw voedselbon in voor een snoepje. 
De zoektocht in het spoor van Jerome en Gustavine wordt gratis aangeboden bij een inkomticket aan het Belevingscentrum ’14-’18. 


Familiezondagen

Elke laatste zondag van de maand ontvangen we gezinnen met een ouderwetse kop koffie en een koekje. Duik de verkleedkoffer in en leg een uniek familieportret vast op een polaroidfoto. Vraag aan het onthaal naar het familiepakket en ga samen met Jerome en Gustavine op speurtocht door het Belevingscentrum. Knutsel je eigen speelplek met het Nomadlab of zet je op de grond en speel het bikkelspel. 
 
Welke zondagen? 
  • 27 september
  • 25 oktober 
  • 29 november
  • 27 december
Uiteraard kan je ook op andere dagen vragen naar het familiepakket.
 
Reserveren voor de familiezondagen doe je online of per telefoon.
Omwille van de heersende COVID-maatregelen is het reserveren van een tijdsslot verplicht.

Tip: ga na je speurtocht even langs in bistro Engelenburcht My Resto; er staan heerlijke kindergerechten op het menu!
 
 

Begeleide rondleiding – Met Handen en Voelen

Waarom zou je elk jaar een kleurrijk, metalen fietsplaatje aan je tweewieler hangen? Wat is een paternoster? Wat schrijf je op een postkaart? Stijfsel, wat doe je daar eigenlijk mee? En hoe ruikt Eau de cologne?
De rondleiding ‘Met Handen en Voelen’ in het Belevingscentrum ’14-’18 is een toffe, interactieve ontdekkingstocht op kindermaat door het niet zo heel verre verleden. Wat toen alledaagse spullen waren, zijn in het ogen van de kinderen van vandaag vreemd en ongekend. Twee leeftijdsgenootjes van toen nemen hen op sleeptouw. De ene is rijk, de andere arm. Dat was een eeuw geleden meer dan een wereld van verschil.
 
Data: 
  • Zondag 25 oktober, 14u00
  • Zondag 29 november, 14u00
 
Praktisch:
  • Inschrijven voor debegeleide rondleiding doe je door een mailtje te sturen naar grooteoorlog@vlaamsbrabant.be
  • Deze begeleide rondleiding is op maat van kinderen van 6 tot 12 jaar. 
  • Prijs: 5 Euro per kind / 10 euro per volwassene