Jerome en Gustavine

Kennen jullie Jerome en Gustavine? Het zijn de twee speurneuzen – broer en zus – van het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk. Ze nemen je graag mee op ontdekkingstocht doorheen de oorlogsjaren.

Jerome (3-6 jaar) en Gustavine (7-12 jaar) loodsen jullie doorheen het Belevingscentrum met een zoektocht op kindermaat. Onderweg lossen jullie tal van opdrachten op, komen jullie alles te weten over het bikkelspel en leren jullie koken met oorlogsreceptjes. Klaar? Ruil dan jouw voedselbon in voor een snoepje. 

De zoektocht in het spoor van Jerome en Gustavine wordt van 1 september tot 30 juni gratis aangeboden bij een inkomticket aan het Belevingscentrum ’14-’18. Tijdens de zomermaanden bieden we de zoektocht Schatten van Vlieg aan.

 

Begeleide rondleiding – Met Handen en Voelen

Waarom zou je elk jaar een kleurrijk, metalen fietsplaatje aan je tweewieler hangen? Wat is een paternoster? Wat schrijf je op een postkaart? Stijfsel, wat doe je daar eigenlijk mee? En hoe ruikt Eau de cologne?
De rondleiding ‘Met Handen en Voelen’ in het Belevingscentrum ’14-’18 is een toffe, interactieve ontdekkingstocht op kindermaat door het niet zo heel verre verleden. Wat toen alledaagse spullen waren, zijn in het ogen van de kinderen van vandaag vreemd en ongekend. Twee leeftijdsgenootjes van toen nemen hen op sleeptouw. De ene is rijk, de andere arm. Dat was een eeuw geleden meer dan een wereld van verschil.
 
Data: 
  • Omwille van covid wordt deze rondleiding momenteel niet aangeboden.
 
Praktisch:
  • Inschrijven voor debegeleide rondleiding doe je door een mailtje te sturen naar grooteoorlog@vlaamsbrabant.be
  • Deze begeleide rondleiding is op maat van kinderen van 6 tot 12 jaar. 
  • Prijs: 5 Euro per kind / 10 euro per volwassene