Blijf gerust wat langer!

Op één dag weet je nog niet echt van wandelen in Vlaams-Brabant. Want er valt nog zoveel meer te beleven. Dus blijf een nachtje, boek een wandelarrangement en er wacht je een bijzondere kennismaking met dé wandelprovincie.

En wist je dat dit najaar alle gasten bij hun boeking een beleefbon van tien euro krijgen? Die kan je inruilen bij de handelaars en attracties van de streek.

rosario-fotoRosario & Het Verblijf

Pajottenland van einder tot einder

Er wacht je een bijzondere driedaagse wandelbelevenis in het wondermooie landschap van Bruegel. Je vertrekt aan het kasteel Ter Rijst in Pepingen. Met de wandelkaart volg je de uitgestippelde route langs de knooppunten. Je bagage hoef je niet mee te zeulen, die wordt naar je slaapadres gebracht. De eerste dag wachten je vijftien rustige kilometers tot aan B&B Rosario. Een heel bijzonder adres in Bever, dit voormalige klooster werd liefdevol verbouwd volgens ecologische principes. Na de ontvangst met een aperitiefje erbij kan je genieten van een weldoend driegangendiner.

De volgende ochtend ga je na het stevige ontbijt op pad voor een tocht van dertig kilometer. De picknick voor onderweg krijg je mee. ’s Avonds kom je aan in Het Verblijf in Lennik, een authentieke Brabantse hoeve in de velden van Lennik. Ook hier staat je aperitief klaar en kom je op krachten met een lekker diner. De volgende dag maak je de lus rond. Als je wilt, kan je jouw wandelvakantie nog stijlvol afsluiten met een lunch in restaurant T’Rest in het kasteel Ter Rijst.

Prijs: 327 euro voor twee personen (of 207 voor één persoon)

Rosario
Poreel 10a, 1547 Bever
054-58 68 20
info@rosario.be
www.rosario.be

Het Verblijf
Rosweg 54, 1750 Lennik
0477-60 76 54
welkom@hetverblijf.be
www.hetverblijf.be


louis1924-foto

B&B Louis 1924 – Sint-Martens-Bodegem

Proeven van het Pajottenland

De bubbels staan al koud om je welkom te heten in deze prachtig gerestaureerde hoeve in het pittoreske Sint-Martens-Bodegem. Na je uitgestippelde wandeling door het Pajottenland, brengt de shuttle je naar Brasserie Julie op het Dorpsplein voor een lekker driegangenmenu. Nadien doezel je weg in je charmante kamer met warme eikenhouten vloer. Je wordt wakker met de geur van het uitgebreide ontbijt dat op je staat te wachten. Nog een aandenken? Wat dacht je van een degustatiebox met streekbieren?

Prijs: 320 euro voor twee personen

Langeveldstraat 19, 1700 Sint-Martens-Bodegem

  02-308 40 67
info@louis1924.be
www.louis1924.be
de-kaai-foto

De Kaai - Halle

Ver weg en dichtbij

Een gloednieuw logeeradresje in een gerenoveerd 100 jaar oud pand. In elk van de vier gastenkamers waan je je in een ander land: Engeland, Griekenland, Marokko of Vietnam. Na je wandeling schuif je aan tafel in het restaurant waar je het beste uit de Noordzee wacht. En daarna hoef je enkel nog de trap op te gaan om te genieten van een verkwikkende nachtrust. Na een lekker vers ontbijt, kan je zo weer de wandelschoenen aantrekken. 200 euro voor 2 personen

Vandenpeereboomstraat 58, 1500 Halle
02-380 18 44
info@restaurantdekaai.be
www.restaurantdekaai.be


 

hotel-pluimpapaver-foto

Hotel Pluimpapaver - Rillaar

Met voet & vork

Na een stevige tocht over de Hagelandse heuvels proef je ook letterlijk van de streek. Gastvrouw Jasmina maakt voor jou het lekkerste diner met streek- en seizoensgebonden producten. Mét Hagelands aperitief. Ook tijdens de wandeling zelf hoef je geen honger te leiden, want je krijgt een stevig lunchpakket mee. Dit arrangement omvat twee overnachtingen in het knusse hotel. De wandelkaart van het wandelnetwerk de Merode wijst je de weg én mag je houden.

Prijs: 165 euro per persoon

Nopstal 51, 3202 Rillaar
 016-50 22 19
info@pluimpapaver.be
www.pluimpapaver.be


 

nokernote-foto

B&B Nokernote - Vissenaken

Op trot in de Velpevallei

Gastheer Lode schenkt je een streekbiertje uit als verwelkoming, en stippelt dan samen met jou op de kaart een wandeling uit door de mooie Velpevallei. Met het lekkere lunchpakket hoef je onderweg geen honger te lijden. ’s Avonds geniet je van een lekker diner in restaurant De Refugie in Tienen. Dit arrangement is inclusief twee overnachtingen en ontbijt.

Prijs: 175 euro per persoon

Romeinsebaan 55, 3300 Vissenaken
0495-588 447
info@nokernote.be
www.nokernote.be