Voeling krijgen met je eigen streek

Wandelexpert Luc deelt zijn geheimenLuc, 58 jaar oud
Woont met zijn vrouw in Wolvertem
Werkt bij Infrabel
Favoriete wandeling: (H)op naar Oppemwandeling

 

“Onderweg vind je prachtige natuur en interessante mensen.”

Wanneer je op pad bent, kan je je onmogelijk vervelen. Je verkent onaangeroerde natuur, ontdekt nieuwe soorten wilde bloemen, bezoekt authentieke cafeetjes en ontmoet gelijkgestemde mensen. “Onderweg maken we graag een praatje met andere wandelaars. Als ik iemand de weg kan wijzen, ben ik tevreden. En intussen ruim ik het zwerfvuil op langs de meest verlaten paden.”
 
Luc - foto

___

“Ik ben als peter van het wandelnetwerk verantwoordelijk voor vier wandellussen in en om Wolvertem. Die controleer ik geregeld. Maar ik ben ook gewoon graag onderweg.”Wilde bloem

De flora uit eigen streek interesseert Luc ook. Hij fotografeert alle wilde bloemen die hij tijdens zijn wandelingen tegenkomt, en deelt die online. “Ik heb wel al 140 verschillende soorten gedocumenteerd. Als ik een soort niet ken, deel ik die op gespecialiseerde Facebookgroepen over wilde bloemen. Binnen de paar minuten heb ik antwoord.”
 

 

Tips van Luc

 

plantentuin-meise-foto

1. 

In Plantentuin Meise reis je naar andere werelden, van de woestijn naar de savanne en het regenwoud. Het is één van de grootste plantentuinen ter wereld. Je vindt er wel 18.000 verschillende soorten in majestueuze serres.
 

 

oppem-foto

2. 

Het gehuchtje Oppem – bij Wolvertem – is een schilderachtige plek rond het mooie Sint- Stefanuskerkje. Als je van hieruit de velden in wandelt, wacht je een knap zicht over de skyline van Brussel.

 

leireken-foto

3. 

De trein rijdt al sinds 1952 niet meer tussen Londerzeel en Aalst, maar wandelaars en fietsers zijn er des te meer. Het traject is een bijzonder fiets- en wandelpad. Het oude stationnetje van Steenhuffel is nu een gezellige bistro ‘het Leireken’.
 

 

brouwerij-palm-foto

4. 

Neem een kijkje achter de schermen van Brouwerij Palm en ontdek het brouwproces van ketel tot glas. Bezoek nadien stoeterij Diepensteyn en de stoere Brabantse trekpaarden, het symbool van Palm.
 

 

wolvertemse-beemden-foto


5. 

De Wolvertemse Beemden is een mooi, vochtig natuurgebied aan de samenvloeiing van de Molenbeek en de Meuzegemse beek. Je kan er watervogels spotten, zeldzame wilde bloemen zien bloeien en grazende gallowayrunderen tegenkomen.
 


 

___

“De Plantentuin van Meise heeft voor mij geen geheimen meer, maar als je er nog niet geweest bent, moet je er zeker langsgaan. Wat een plantenrijkdom uit alle hoeken van de wereld!”


Wandelen in de Brabantse Kouters

Lange wandelingen die nooit vervelen? Stap door weids velden of in mysterieuze bossen. Langs authentieke gebouwen of door moderne tuinen. De Brabantse Kouters zitten vol afwisseling.

Ontdek de streek met je eigen voeten>

Brabantse Kouters - foto

Meteen een wandelweekend?

Dit zijn de favoriete logeerplekjes van Luc
  1. B&B Vanderstraeten – Bryxis in Grimbergen (Beigem)
  2. Vakantiewoning ’t Huizeke in Asse (Asbeek)
Meer inspiratie voor een wandelvakantie vind je op deze pagina