Velpehoevewandeling

Tips van wandelexpert Noël

Door de boomgaarden en open velden van de Velpevallei, langs machtige herenhoeves die in het landschap lijken gegoten. Wandelexpert Noël neemt je mee langs prachtige vergezichten over de Velpevallei.
 
 
Over Noël
56 jaar 
Woont in Oplinter
Houdt ervan midden de natuur te zijn
 
 
domein-van-kwabeek-foto-1

De Velpehoevewandeling

Bewonder bij je vertrek het Kasteel van Kwabeek, een mooi landhuis te midden van een groene oase. Je wandelt vervolgens langs tal van akkers en boomgaarden door Vertrijk, Willebringen en Opvelp en geniet er van mooie vergezichten over de Velpevallei met daarin fraaie hoeves, zoals het Katspoelhof en de Blauwschuurhoeve. 
 
Noël startte de Velpehoevewandeling (9,7 km) aan het Kasteel van Kwabeek aan de Neervelpsestraat in Boutersem. Volg de virtuele knooppunten: 3 – 32 – 33 – 737 – 742 – 743 – 744 – 745 – 35 – 34 - 3 of de zeshoekige bordjes met rode opdruk.
 

Tips voor onderweg

streekcafe-ter-quabeecke

Streekcafé Ter Quabeecke

Wat een gemeentehuis hebben ze in Boutersem! Het kasteel van Kwabeek was ooit een leengoed van het Hertogdom Brabant. In het oude boswachtershuisje op een uithoek van het park vind je Streekcafé Ter Quabeecke. Geniet van een lekker streekbier op het tuinterras met prachtig zicht op het domein en de parkvijver.

 

blauwschuurhoeve

De mooiste herenhoeves

De fruitboomgaarden en velden trakteren op de mooiste vergezichten. En de fraaie herenhoeves maken het plaatje helemaal af. Zoals het Katspoelhof en de Blauwschuurhoeve, waar trouwens een duistere legende aan vasthangt.

 

watertoren-van-bierbeek

Wereld vol water

Laten we van de ronde watertank een wereldbol maken! Iemand kreeg in 1993 dit grappige idee en sindsdien draagt de 29 meter hoge watertoren van Bierbeek de hele wereld.

 


Maak er een wandelvakantie van

 

Benieuwd naar de tips van onze andere wandelaars?

Download gratis ons wandelboekje met 8 praktische wandelkaarten en extra tips van onze wandelexperten!
velpevallei-foto-2