“Helemaal uitwaaien in open velden”

Wandelexpert Noël deelt zijn geheimenNoël, 54 jaar oud
Woont met zijn vrouw en 18-jarige zoon in Oplinter
Werkt als medewerker bij De Lijn
Favoriete wandeling: Pepijnwandeling
 

 

“Met een enthousiaste wandelgezellin”

Het liefst verdwijnt wandelaar Noël helemaal alleen in de stilte van de Getevallei. Maar daar komt nu verandering in. “Nog even wachten en dan wandel ik samen met Fenna”, lacht hij. “Mijn wandelgezellin is nu nog wat te jong: amper tien weken oud. Maar enthousiast is ze al wel.” Oh ja, Fenna is een guitige border collie pup.
 
noel-en-hond-foto

___

“Sinds ik wandelexpert van Toerisme Vlaams-Brabant ben, valt het me op hoeveel mensen hun wandelfoto’s delen op sociale media. Alle mooie hoekjes van de Getevallei zijn er te zien. Het is dan ook een streek om fier op te zijn.”“Flink doorstappen”

“De Pepijnwandeling in Landen is de perfecte wandeling om uit te waaien. Bijna 10 kilometer lang door open velden en over verharde paden waar je flink kan doorstappen. Ook dat is de Getevallei! Onderweg kom je langs enkele heel opmerkelijke haltes. Een archeologische site uit de 8ste eeuw, een Romeinse grafheuvel, de Lourdesgrot van Overwinden, een blotevoetenpad en een treinstation waar je kan logeren. Hoe tof is dat?”
 
 

Tips van Noël

 

sinte-gitter-foto

1. Domein Sinte Gitter

Een archeologische site die ooit de thuis zou geweest zijn van Pepijn van Landen. Een must voor iedereen die van geschiedenis houdt.
 

 

platte-tombe-waasmont-foto

2. Platte tombe van Waasmont

De Gallo-Romeinen hadden vroeger de neiging om belangrijke mensen in grote grafheuvels of tumuli te begraven. Als je een beetje oplet zie je ze in sommige streken goed opduiken.

 

rufferdinge-foto

3. Belevingscentrum Rufferdinge

Bezoek deze zeldzame graanwatermolen in Landen en leer alles bij over landbouw, techniek en waterkracht.
 

 

geensmolen-foto

4.Pop-upzomerbar De Geensmolen

Jouw zomer begint pas echt met een huisgemaakte limonade op het terras van een echte zomerbar. Tip: neem je (klein)kinderen mee op sleeptouw langs het Avonturenpad Getevallei en kom dan uitblazen op het terras van De Geensmolen.

 

de-rietgors-foto


5. De Rietgors

Het ideale vertrekpunt voor elke wandeling. Gelegen aan natuurgebied ‘De Beemden’ zit je meteen in het groen en op het gezellige terras kan je je plan van aanpak bespreken.
 
 

Meteen een wandelvakantie?

Dit is het favoriete logeerplekjes van Noël:

Meer inspiratie voor een wandelvakantie vind je op deze pagina