“Stap de deur uit en ontdek de wereld”

Wandelexpert Koen deelt zijn geheimenKoen, 52 jaar oud
Woont met zijn vrouw Sandra en kinderen Arno (26), Robbe (23) en Jette (17) in Mollem
Werkt als grafisch ontwerper
Favoriete wandeling: Dertien Bunderswandeling
 

 

“Wandelen geeft je echte vrijheid”

Zo’n 30 jaar geleden had ik een zwaar motorongeval. Mijn voorste scheenbeen was verbrijzeld en ik lag een tijdlang in coma. Terug stappen was pas mogelijk na een lange revalidatie. Een vriend van me nam toen deel aan een wandelevent en ik had voorgenomen dat ook te doen. Het heeft enkele jaren geduurd en ik heb vele wandeluren geoefend, maar uiteindelijk is het gelukt. Zo kreeg ik de smaak van wandelen te pakken.
 
koenraad-foto

___

“Mensen nemen het vliegtuig op zoek naar schoonheid, terwijl er dicht bij huis zoveel te vinden is.”Wandelknooppunten

Koen nam vroeger vaak deel aan wandeltochten die werden georganiseerd door wandelclubs. Maar toen die stilvielen tijdens corona, ontdekte hij de wandelknooppunten. “Zo gemakkelijk, je trekt de deur achter je dicht en stapt de wereld in. Die vrijheid, daar hou ik van.”
 

___

“Ik hou van vlonderpaden. De allermooiste ervaring? De zonsopkomst boven de vlonderpaden en het riet van Provinciedomein Het Vinne!”
 

Tips van Koen (op de Dertien Bunderswandeling)

 

brouwerij-mort-subite-foto

1. Brouwerij Mort Subite

In brouwerij Mort Subite wordt als sinds 1686 bier gebrouwen. De naam is ontleend aan het bekende dobbelspel ‘pietjesbak’ en het Brusselse café ‘A la Mort Subite’.
 

 

brouwerij-eylenbosch-foto

2. Brouwerij Eylenbosch

Brouwersfamilie De Keersmaeker verkocht brouwerij Mort Subite aan Alken-Maes. Maar bloed gaat waar het niet kruipen kan: Erik De Keersmaeker groeide op tussen de bierkuipen en blaast lambiekbrouwerij Eylenbosch uit Schepdaal nieuw leven in, ditmaal in Kobbegem.

 

basiliek-koekelberg-foto

3. Tussen stad en platteland

Tussen de Kobbegemstraat en de Veldstraat wandel je over een veldwegje dat twee werelden begrenst. Aan de ene kant velden en groen, aan de andere kant een bruisende stad met de basiliek van Koekelberg en de blinkende bollen van het Atomium.
 

 

lepperstraat-foto

4. Eenzame boom

Als je van de Lepperstraat een veldwegje in stapt, kom je vanzelf aan de eenzame boom in het open veldlandschap. Een prachtig, fotogeniek beeld.
 

 

sint-gudulakerkje-foto


5. Het Sint-Gudulakerkje van Hamme

Een charmant kerkje uit de 17de eeuw, omzoomd door hoge bomen. Volgens de legende staat ze boven het graf van de heilige Gudula. Neem zeker binnen eens een kijkje voor de gotische doopvont, de barokke biechtstoel en de 17de-eeuwse beelden van Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Gudula.
 Meteen een wandelvakantie?

Dit is het favoriete logeerplekjes van Koen:

Meer inspiratie voor een wandelvakantie vind je op deze pagina
 
koen-foto-2