Wandelen is hipper dan ooit

Wandelexpert Dorien deelt haar geheimenDorien, 25 jaar oud
Groeide op in Beersel, woont met haar vriend in Leuven
Werkt bij Absoluut in Wijgmaal
Inspiratie:
Favoriete wandeling: Herisemwandeling

 

“Het einde van de wereld ligt om de hoek.”

Na een drukke werkdag even wat tijd voor jezelf nodig? Trek die stapschoenen aan en ga op pad. “Ik kan er meer in kwijt dan alleen mijn energie. Het is mijn zelfzorgmoment. Ik voel dat ik dan gewoon het dichtst bij mezelf ben.” Geniet onderweg van de geluiden van de natuur of van je favoriete podcast!”
 
dorien-foto

___

“Eigenlijk was ik op zoek naar een sport die bij me past. Crossfit, lopen, zwemmen … Allemaal geprobeerd. Maar wandelen bleef hangen.”Geluiden en podcasts

Vaak luistert Dorien naar de geluiden van de natuur, de vogels, het geroezemoes van het dorp. Maar even vaak luistert ze naar een podcast. ‘Het liefst over zelfontplooiing en persoonlijke groei. Ik leer gewoon graag bij en de combinatie met wandelen en luisteren is gewoon heerlijk.
 
Het zette haar aan een eigen podcastreeks te beginnen. Daarin nodigt ze interessante mensen uit om mee te wandelen en te praten.
 
 

___

“Als je wandelt, is alles in beweging. Je kijkt niemand recht in de ogen waardoor je gedachten vlotter komen en je heel oprecht praat.”

 

Tips van Dorien

 

molenbeekvallei-foto

1. 

De vaak onbekende en verlaten paadjes van de groene Molenbeekvallei rond Dworp. Je kan er uren wandelen en genieten van het landschap.
 

 

Brouwerij Oud-Beersel - foto

2. 

Mijn vader baatte brouwerij Oud Beersel uit, waar ik opgroeide. Geuze en lambiek zijn onlosmakelijk verbonden met de streek. Een bezoek aan een lambiekbrouwerij of een geuzestekerij is altijd een goed idee.

 

hallerbos-foto

3. 

Verdwijn in de stilte van het Hallerbos. Je hoeft echt niet te wachten tot de beroemde hyacinten in bloei staan. En als je heel vroeg in de ochtend gaat, kan je reetjes spotten.
 

 

Herisemmolen - foto

4. 

De Herisemmolen is een mooi stukje industriële archeologie uit de 19de eeuw, maar de originele watermolen is nog veel ouder. Pure authenticiteit. Met lekkere pannenkoeken van De Smidse op de site.
 

 

Kasteel van Beersel - foto


5. 

De kastelen, en dat zijn er wel wat. Het kasteel van Beersel met zijn verborgen schat volgens Suske en Wiske. Het kasteel van Gaasbeek, met zijn kunstschatten van een excentrieke markiezin. Groenenberg, Coloma in Sint-Pieters-Leeuw … en zo heb je nog wel meer pareltjes.
 


 

___

“Wandelen heeft onterecht een ouderwetse connotatie. Jongvolwassenen staan er open voor, voor die traagheid van een mooie wandeling. Ook zij zoeken rust, natuur en authenticiteit.”


Wandelen in het Pajottenland

Deze streek zit boordevol onverwachte plekken. Open uitzichten en geen mens in de omtrek. Je vindt er rust, natuur en authenticiteit. In het Pajottenland keer je terug naar de basis.

Ontdek de streek met je eigen voeten>

pajottenland 2 - foto

Meteen een wandelweekend?

Dit zijn de favoriete logeerplekjes van Dorien
  1. De Kaai in Halle
  2. Hotel Les Eleveurs in Halle
Meer inspiratie voor een wandelvakantie vind je op deze pagina
Wandelbrochure

#dewandelprovincie

Wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon!

Prijs publicatie: gratis