De wandeltweedaagse: het perfecte vriendenweekend

Avontuurlijke omzwervingen in het Hallerbos

 
Wandeling: Reebokwandeling, 8,2 km
Tip: Volg de houten palen met gele markering
Download de wandeling
 

Uitmuntende natuur, avontuurlijke verhalen en heerlijk eten: een wandelweekendje in het Hallerbos heeft alle ingrediënten voor het perfecte vriendenweekend. Laat je inspireren door dit reisverslag dat vertrekt vanuit een gezellige B&B om te gaan wandelen in de prachtige herfstkleuren van het bos.
HallerbosHallerbos

Ochtend

De ochtendzon kleurt de lucht boven het Hallerbos. Een reetje haast zich door open veld en zoekt de beschutting van de bomen op. Zo wil je toch elke ochtend wakker worden, hier in B&B Hallerbos? De grote ramen van muur tot muur zorgen dat we niets van dit ochtendtafereel hoeven te missen.

Gastvrouw Melissa komt recht uit de Great Smoky Mountains van Tennessee. Ze waaide 32 jaar geleden in Halle aan. Haar Cherokee grootmoeder had haar nog gewaarschuwd: “You can take the girl out of the forest, but you can’t take the forest out of the girl.” En ze had gelijk, Melissa werd verliefd op het Hallerbos. Ze bouwde er een gezellige B&B, volledig in hout, naar Amerikaanse stijl. De drie kamers en de suite lenen zich perfect voor onze bonte vriendengroep. Het Amerikaanse ontbijt is royaal, met volop streekproducten van hier. Lekker krachtvoer vooraleer we het Hallerbos verkennen. “Forest Bathing”, noemt Melissa het, een bosbad nemen. We kiezen voor de Reebokwandeling, het reetje van vanochtend in gedachten. Daarvoor moeten we eerst naar ’t Kriekske. Dat klinkt als een bruine kroeg waar ze lambiek en kriekbier tappen, maar het is vooral een oergezellig mosselrestaurant. Samen met de Kapittelbeek verdwijnen we het beroemde bos in. In het voorjaar is de wereld hier te gast om het blauwe tapijt van wilde hyacinten te bewonderen. Daar is nu geen spoor van te zien, maar de schoonheid blijft.

Middag

De boswandeling brengt ons langs een jachtpaviljoen dat meer dan een eeuw geleden werd gebouwd door de Prinsen van Arenberg, als uitvalsbasis voor hun jachtpartijen. Wat een bizarre bomen hebben ze hier geplant, zoals een tulpenboom, een Japanse ceder, of zelfs een mammoetboom. Achter elke bocht lijkt dit bos een ander verhaal te vertellen. Zoals de stenen grenspalen, die zijn eeuwenoud. De letters AR aan de ene en SW aan de andere kant verwijzen naar de boseigenaars van weleer: de prinsen van Arenberg (AR) en de Sint-Waltrudisabdij (SW). Wat verder komen we in het Tranendal. Die naam dankt de vallei aan een lugubere gebeurtenis. In de 14de eeuw werden hier twee kluizenaars vermoord. De dader werd ter plekke onthoofd. Stevig verhaal maar een wondermooie picknickplek.

Avond

Terug in onze luxueuze lodge aan de rand van het Hallerbos heeft gastvrouw Melissa nog een workshop yoga gepland in de tuin. Of kiezen we toch liever voor het verwarmde buitenzwembad? Hoe dan ook, we zijn helemaal zen als we de Grote Markt van Halle opzoeken voor het diner aan de voet van de Sint-Martinusbasiliek. De avondverlichting werpt een gezellige gloed over de stad. Maar nog gezelliger is het knetterende vuurtje in de tuin van onze B&B voor we onze zachte bedden opzoeken. De wekker staat een half uurtje vroeger dan de dag ervoor, om de volgende ochtend zeker niets te missen van het eerste zonnegloren.


Je eigen wandelweekend in het Hallerbos?
Ontdek tips in de buurt


Ontdek andere wandellussen in de buurt
 
Andere logies in de buurt:
Halle-Sint-Martinusbasiliek Sint-Martinusbasiliek Halle