Unieke pitstops voor de wielerliefhebber

Als niemand opkijkt van je strakke wielertenue en het typische geluid van je wielerschoenen op de stenen vloer, dan weet je dat je in een echt wielercafé bent beland. Hier klinken de strafste fietsverhalen en vind je altijd een helpende hand als je fietspech hebt. Op onze sportieve fietsroutes vind je in elk dorp wel een sfeervol wielercafé.

Eetcafé Velo - Baal

Op het terras van eetcafé Velo kijk je uit over de Balenberg en de veldrijders op het cyclocrossparcours. Een perfecte plek om na je prestatie bij te tanken. Met de gezonde en gevarieerde eetkaart heb je die verbruikte calorieën zo weer aangevuld. Als fietser voel je je hier meteen thuis.

www.eetcafe-velo.be

Falco Fietsbar – Halle

Falco fietsbar is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor sportieve fietsers die er graag op uit trekken. Na je tocht door het Pajottenland en de Zennevallei kan je een koffie of streekbiertje drinken en een lekker stukje huisgemaakte taart eten.

www.falcofietsbar.be

Brouwerij De Coureur – Kessel-Lo

In de tapkamer van brouwer Bart en hoppevrouw Ine kan je het bier vers van ’t vat proeven. Vier namiddagen per week, met een woordje uitleg van de brouwer zelf erbij. De bieren zijn net als de brouwerij genoemd naar termen uit het wielrennen: Colleke, Granny Gear, Kuitenbijter, Souplesse, Bordeneur …

www.brouwerijdecoureur.be

Café Boerenhof - Meensel-Kiezegem

De foto’s, koerstruitjes en souvenirs aan de muren vertellen straffe wielerverhalen. Eddy Merckx heeft er zelfs zijn eigen muur, Girowinnaar Ivan Basso tapte er pintjes voor zijn fans en Dylan Teuns heeft er zijn supporterscafé. Wie de Eddy Merckx Cycling Route rijdt, wordt hier altijd met open armen ontvangen.

www.facebook.com/HetBoerenhof

’t Klein Verlet - Meensel-Kiezegem

Recht tegenover het geboortehuis van Eddy Merckx, is het gezellige dorpscafé een verplicht stop voor elke wielerliefhebber. Voor de deur prijkt het standbeeld van de grootste aller tijden en om de hoek werd de kannibaal vereeuwigd met een gigantische muurschildering.

www.facebook.com/tkleinverlet

Poledor – Moorsel

Een fietsatelier en velocafé in één, in de voormalige koeienstal van een historische vierkantshoeve.

www.poledor.be

De Kroon - Neerijse

Brouwerij, bierlabo, museum, eetcafé … De Kroon is het allemaal. Vader Freddy en zoon Filip Delvaux zijn allebei professor en allebei gespecialiseerd in bier. Als die beginnen brouwen, kan het niet slecht zijn!

www.brouwerijdekroon.be

RUSTinneke - Pepingen

In Pepingen, in de parel van het Pajottenland, kan je even op adem komen in fietscafé RUSTinneke. Naast een goede bevoorrading heeft het café ook alles in huis om je stalen ros in de watten te leggen.

www.rustinneke.be

In de Rustberg – Schepdaal

Wanneer Remco Evenepoel een wedstrijd rijdt, dan weet je dat dit supporterscafé afgeladen vol zit om te genieten van memorabele momenten op het grote scherm.  Hier is men fier op hun poulain. Zo fier dat een muurschildering van Remco de buitenkant van het café siert en dat op de parking Palmaremco prijkt, een verlicht monument waar wielertoeristen ook hun fiets in kunnen stallen.

www.facebook.com/indenrustberg

Den Trap In De Boter – Sint-Pieters-Leeuw

In dit wielercafé zak je na een fietsrit heerlijk onderuit met lekkerste lambiekbieren en de koers op tv. Zoals het bij een echt wielercafé hoort is het geen probleem als dit met vuile fietsbroek is.

www.dentrapindeboter.be

’t Klein Verzet – Terlanen

Achter de glimlach van de gemoedelijke cafébaas Dirk gaat een zachtaardige anarchist schuil. De muren van zijn herberg hangen vol met verzetshelden en herinneringen aan verzetsdaden uit heel de wereld. Maar de naam ’t Klein Verzet is evengoed een knipoog naar de kleinste fietsversnelling.

www.tkleinverzet.vlaanderen

In den Congo - Vossem

Een legendarisch café, al meer dan een eeuw onder de kerktoren van Vossem. De pintjes kosten er al jarenlang 1 euro. In den Congo is ook een van de supporterscafés van Remco Evenepoel!

www.facebook.com/IndenCongo