Het fietsnetwerk in Vlaams-Brabant werd recent, in 2021, vernieuwd. Het accent van de vernieuwingsoperatie lag op de Groene Gordel, de toeristische regio rond Brussel.

Vernieuwing fietsnetwerk

Vooraf werd het fietsnetwerk gescreend op veiligheid, fietscomfort en beleving. De aanpassingen resulteerden in 120 km nieuwe en 85 km verbeterde trajecten en een fijnmaziger geheel.

Grotere wijzigingen en herzieningen van het fietsnetwerk gebeuren doorgaans om de 5 jaar. De volgende wijzigingsronde is voorzien voor 2026.

De meest actuele trajecten en knooppunten van het fietsnetwerk vind je op de fietsrouteplanner.

  

omleidingsbord

Wegenwerken langs het fietsnetwerk

Wegenwerken hebben als gevolg dat delen van het fietsnetwerk tijdelijk afgesloten en onbefietsbaar zijn. In dat geval wordt het fietsnetwerk gedurende de looptijd van de werken omgeleid. De aanduiding gebeurt met oranje omleidingsborden.


wegenwerken
De meest actuele situatie wat betreft wegenwerken en omleidingen vind je op de fietsrouteplanner. De wegenwerken worden aangeduid als een oranje vlak (zie afbeelding rond knooppunt 87). Door erop te klikken, krijg je info omtrent de periode van de wegenwerken en welke omleiding er is voorzien. Op die manier kan je ermee rekening houden bij het plannen van je fietstocht.