WIJNDOMEIN HAGELING

Wijnbouwer Hugo Bernar neemt je op zaterdag 8 september mee naar zijn wijngaard en op zondag 9 september daal je af naar de wijnkelder van het domein. Wijndomein Hageling produceert al sinds 1995 frisse biowijnen. Geniet van een glas op het wijnterras terwijl het Ben Vanderweyden Quartet je trakteert op een toontje jazz en blues. Voor de kinderen staat er een vers Hagelands appelsapje klaar.

  • Zaterdag: bezoek aan de wijngaard, ter hoogte van Deelberg 5, Tienen, rondleidingen om 10, 14 en 16 uur
  • Zondag: bezoek aan de wijnkelder doorlopend van 10 tot 18 uur, Vianderdal 23, Tienen, parkeren aan recreatiedomein Viander
  • Info: hageling.wijnbouw@telenet.be, Hugo Bernar 0496 40 76 63
  • www.hageling-bio.be 

WIJNKASTEEL VANDEURZEN

Het kasteel van de familie Vandeurzen in Linden is niet alleen een prachtig witte, neoclassicistische parel in een romantisch parkdomein. Het is ook een echt wijnkasteel met wijngaarden langs beide zijden van de kasteeldreef. De wijnbistro en het gastronomische restaurant in de oude kasteelhoeve vormen het uithangbord van het domein. Volg de gids voor een rondleiding tussen de wijnstokken en in de productieruimte. En zet je nadien op het terras met zicht op de wijngaard voor een glaasje wijn in combinatie met een hapje of een streekgerechtje.