En de winnaar van de publieksprijs is... Wandelnetwerk Getevallei

De Grote en Kleine Gete delen hun vallei tot ze in Budingen samenvloeien als de Gete. Het is een ronduit prachtige vallei met vochtige graslanden, bossen, poelen en akkers, met hier en daar een dorpje genesteld onder een kerktoren. In het voorjaar kleuren de bloesems van de talloze fruitgaarden de streek in witte en roze tinten, en in het najaar leveren ze blozende appels en sappige peren op. Een knap wandelland. Het Wandelnetwerk Getevallei verbindt 250 kilometer aan wandeltrajecten, verbonden door 170 knooppunten waarmee je je eigen tocht uitstippelt. 

‘Het wandelnetwerk snijdt door een van de laatste echte stilteplekken van Vlaanderen’, vertelt Maarten Vanderhallen van het Regionaal Landschap Zuid-Hageland, dat samen met de provincie Vlaams-Brabant zijn schouders zette onder het natuurontwikkelingsproject Grote Getevallei. ‘Je kan hier nog echt door de natuur dolen. Je ontdekt cultuur en erfgoed, zoals de middeleeuwse markt van Zoutleeuw en het Gallo-Romeinse verleden van Tienen. In Provinciedomein Het Vinne wandel je op knuppelpaden over het water, en even verderop heb je vergezichten over eindeloze bietenvelden. In de valleien ontdek je dan weer kleine, ongekende wegeltjes en nodigt het nieuwe avonturenpad kinderen uit om te ravotten. Allemaal troeven die in elkaar haken en de Getevallei maken tot wat ze is.’ 

‘Dolen door een van de laatste echte stilteplekken van Vlaanderen’

Maarten Vanderhallen (RLZH)

Dit jaar verschenen er ook 11 fruitbeeldige kunstwerken tussen de boomgaarden van de Hagelandse fruitstreek, nog een extra troef om het wandelnetwerk Getevallei te verkennen. De publieksprijs van de Toerisme Awards Vlaams-Brabants is niet de enige bekroning, het wandelnetwerk werd al verkozen tot beste wandelproduct van 2016 in Vlaanderen.

Wandelnetwerk Getevallei kaart en infogids

Wandelnetwerk Getevallei kaart en infogids

Wandelkaart en handig boekje met info over 250 kilometer wandelplezier

Prijs publicatie: 9,0 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)