En met iedereen bedoelen we ook iedereen. Heel wat mensen met een handicap, senioren, zieken en ook mensen die tijdelijk beperkt zijn vallen vaak uit de boot als het over fietsen gaat. Daarom zullen op verschillende plaatsen in onze provincie aangepaste fietsen verhuurd worden. Zo krijgt iedereen de kans om te genieten van een fietstochtje met vrienden of familie.  

Dankzij V!go stellen we 2 aangepaste fietsen in verschillende verhuurpunten ter beschikking: een rolstoelplateaufiets en een duofiets. Je kan deze fietsen in de vermelde periode huren aan 15 euro/dag. De aangepaste fietsen moeten op voorhand gereserveerd worden. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met de verhuurpunten. 


Toegankelijke fietsroutes:

Route Aarschot

    22 km
    35 km

Route Leuven-Wezemaal

Fietsroute Leuven-Tildonk

Fietsroute Halle-Huizingen

Deelnemende verhuurpunten:

Fietspunt Aarschot: van 1 t.e.m. 31 augustus 2018 

  • Permanent gewone fietsen, elektrische fietsen en tandems beschikbaar 
  • Adres: Statieplein 18a, 3200 Aarschot 
  • Tel. 016 48 23 79 
  • E-mail: aarschot@velo.be 
  • Openingsuren: van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur, zaterdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 17.00 uur en zondag na afspraak. 

Provinciedomein Halve Maan Diest: van 1 september t.e.m. 30 september

Vanuit deze verhuurpunten zijn er toegankelijke fietsroutes. In de verhuurpunten kan je kaartjes van de routes verkrijgen. 

Het Provinciedomein Het Vinne heeft een permanent aanbod van aangepaste fietsen (rolstoelfiets en driewielers), tandems en gewone fietsen. Meer info hierover vind je hier.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt met de steun van Toerisme Vlaanderen.