Bel en kom binnen
Eric Van Camp leerde de kneepjes van het vak van de oude generatie serristen. In zijn nieuwe, grote serre teelt hij op biologische wijze de heerlijkste druiven.
Kies in de serre bij Roland Vanderkelen de druiventros die je wil uit en hij knipt ze ter plaatse voor je af. Verser kan je ze niet proeven!
Bij Druiven Dewit is Koen al de vijfde generatie die druiven teelt. Een ware passie die hij met hart en ziel doet. Je buggy of rolstoel kan mee op bezoek, het terrein is heel toegankelijk.
Michel Dekerk leerde de kneepjes van het vak van zijn grootvader Polydore. De trossen Leopold III worden er met veel liefde en vakmanschap gekoesterd.
Laat je rondleiden door Constant Wargée, die met veel passie de rol van druivenambassadeur op zich neemt.
De negen serres op het Kelleveld zijn historische parels die door de doelgroepwerknemers van de vzw 3Wplus in ere worden gehouden.
In het kraampje langs de weg verkopen Gilbert en zijn vrouw Ann hun zoete tafeldruiven, recht uit de serre.
Gastvrouw Mia Michiels, geboren en getogen in Hoeilaart vertelt graag en voluit over de druiventeelt. Ze leidt je met plezier rond in haar serres met Royal, de zoete blauwe druif met vast en krokant vruchtvlees.
De toekomst van de tafeldruif wordt verzekerd in de serres Solheide door de cursussen die er gegeven worden. De wandeling naar de serres toont je dan weer een stukje geschiedenis van de tafeldruif.
Schrijf je vandaag nog in op de nieuwsbrief van Toerisme Vlaams-Brabant en ontdek wat onze provincie te bieden heeft.