Wandelen geeft me rust en energie tegelijk

Wandelexpert Sara deelt haar geheimenSara, 44 jaar jong
Woont in Wespelaar
Vaste wandelpartner: golden retriever Bowie
Inspiratie: GroeneGordelSter
 

“Wind en regen? Ik hou ervan! Hoe meer de natuurlijke elementen op me inspelen, hoe liever ik het heb. Letterlijk uitwaaien tijdens een wandeling geeft me rust en energie tegelijk. En wandelpartner Bowie – mijn golden retriever – houdt er evenveel van als ik. Hij gaat dwars door de plassen en beken, besnuffelt gretig elk plekje naar hondensporen en zoekt af en toe even oogcontact. Voor mij is dat de wandelhemel op aarde.”
 
sara-bowie-l
“Bijna elke dag ben ik op weg, gewoon in eigen buurt. Vaak alleen met Bowie, maar ook met mijn zonen, mijn nichtjes, ouders of een vriendin. Al wandelend ontstaan leuke gesprekken, halen we herinneringen op of lossen we problemen op. De ideale een-op-eencommunicatie.”

___

“Wandelen en mijmeren, ze moeten daar een woord voor uitvinden.”“Als mijn zonen een voetbalwedstrijd op verplaatsing hebben, maak ik van de opwarming gebruik om de buurt te verkennen. Een wandeling op verplaatsing dus. Met de wandelknooppunt app kan ik overal op pad, of ik scheur een fiche uit het wandelboek van Toerisme Vlaams-Brabant. Onderweg maak ik graag een praatje met andere wandelaars of doe ik inspiratie op voor mijn tuin en terras. Elke wandeling helpt me dingen relativeren en brengt inzicht. Wandelen en mijmeren, ze moeten daar een woord voor uitvinden.”
 

___

“De hopranken vormen een kathedraal van groene rust.”
 
“Elke wandeling verrast. Ik hou van een lange wandeling langs de hopvelden in de Brabantse Kouters. Een geurrijke belevenis, vooral eind augustus en in september als die hopranken op hun hoogst zijn. Een kathedraal van groene rust. Maar even graag trek ik de deur thuis achter me dicht en volg ik de Brouwerswandeling in Haacht. Voorbij mooie brouwerijgebouwen en -villa’s, door het magnifieke arboretum van Wespelaar, langs de oever van het Kanaal Leuven-Dijle.”


“Bowie is zo blij als hij een andere hond kan begroeten. Een simpel neuscontact als goeiedag. Als hij afgewezen wordt, kan hij heel verdrietig zijn. Ik zeg elke wandelaar ook vriendelijk goeiedag. Het is ongelukkig als die me dan negeert.”

Op pad

De Kravaal-Kartelowandeling (12,6 km) vertrekt aan de Kerk Onbevlekt Hart van Maria, Dendermondsesteenweg 40 in Krokegem (Asse). Volg de knooppunten: 21 - 22 - 23 - 24 - 48 - 26 - 70 - 27 - 7 - 718 - 28 - 403 - 29 - 21

Download hier je gratis wandelkaart. 

Tips van Sara

 

kravaalbos

1. Leven in het Kravaalbos


Het oude loofbos kleurt in de lente wit en paars van de bosanemonen en wilde hyacinten. En dan heb je nog het meiklokje, het dalkruid en de slanke sleutelbloem. In de nattere gedeelten van het bos groeien speenkruid en dotterbloem. Tussen al dat kleurrijk moois kan je een reetje of een rode eekhoorn met lentekriebels spotten.

 

boshyacinten

2. Kwetsbare Bloemenpracht

Ze ogen wondermooi maar zijn o zo delicaat, de paarse boshyacinten die in het voorjaar ontluiken. Als je ze vertrapt, groeien ze niet terug. Dus asjeblieft, blijf op het pad. Dan kunnen we volgend jaar opnieuw genieten van een bloementapijt. Om een mooie foto te maken, hoef je niet midden tussen de bloemetjes te staan.

 

mazenzele

3. Even stoppen onderweg!

Op de route, tussen KP 716, KP 717 en KP 7 

Een halte inlassen? Dan moet je naar het kleine dorpscentrum van Mazenzele met authentieke cafés als Den Bruinen en het levendige De Kleine Deugd, ook een B&B trouwens.

 

hof-ter-vrijlegem

4. Logies in de buurt


 
 

wandelboekje-foto


Benieuwd naar de tips van onze andere wandelaars?

Download gratis ons wandelboekje met 8 praktische wandelkaarten en extra tips van onze wandelexperten!

 

 
sara-kravaalbos-l