“Zonder drempels de natuur in”

Wandelexpert Nicki deelt haar geheimen35 jaar, woont in Zoutleeuw
Houdt van de natuur
Haalde met paardrijden een bronzen medaille in de Special Olympics
 

ROLLEN DOOR DE BOSSEN

Snuif de gezonde boslucht van het Meerdaalwoud op en ruik het prille lentegroen. Deze wandeling gaat op wieltjes. Heel letterlijk als je wilt, want het toegankelijke natuurpad kan je heel gemakkelijk met de rolstoel of buggy ‘bewandelen’. Zelfs de uitkijkpost in het voormalige militaire domein kan je drempelloos beklimmen.

Tips van wandelaar Nicki

 

drempelloos-pad

1. Drempelloos onthaal

Vertrek aan onthaalzone De Speelberg voor een wandellus van 4,5 kilometer lang. Je kan die verlengen tot 8,5 kilometer als je helemaal tot aan onthaalzone De Torenvalk gaat of hier vertrekt. Beide onthaalzones zijn voorzien van toegankelijk sanitair.

 

onthaalpoort-de-torenvalk

2. De Torenvalk

Op de route, tussen het startpunt en KP 119. 
 
Beklim de uitkijktoren aan onthaalzone De Torenvalk, of probeer het multimovepad uit: een wandelpad van nog geen twee kilometer met toffe natuurlijke speelelementen.

 

pad-van-ad

3. Speelzone Everzwijnbad

Op 150 m van KP 132, in de Herculesdreef aan KP 131.
 
Puzzelbomen, een gigantische klauterslag, een hoge klimbrug … In speelzone Everzwijnbad zijn de bomen de meest gekke speeltuigen. De fantasievolle bosbeelden in de Herculesdreef zijn het werk van kunstenaar Ad Wouters. Je vindt ze verspreid in het Meerdaalwoud en vormen het Pad van Ad.

 

brasserie-aan-zoet-water

4. Even stoppen onderweg!

Op de route, tussen het startpunt en KP 119. 
 
Vergeet je picknick niet, want je de weide aan de Torenvalk is bezaaid met leuke en toegankelijke picknickzones. Of ga na je wandeling naar het Zoet Water en zet je op het terras van een van de vele gezellige cafés en restaurants langs de Maurits Noëstraat.

 

bibois

4. Logies in de buurt


 

wandelboekje-foto


Benieuwd naar de tips van onze andere wandelaars?

Download gratis ons wandelboekje met 8 praktische wandelkaarten en extra tips van onze wandelexperten!

 

 
beeld-van-torenvalk