Zonder drempels de natuur in

Wandelexpert Nicki deelt haar geheimenNicki, 35 jaar oud
Woont in centrum Ter Boogaerde en bij haar mama Lizy in Zoutleeuw
Haalde met paardrijden brons op de Special Olympics
Favoriete wandeling: Rollen door de bossen

 

“Zonder drempels de natuur in.”

Iedereen moet kunnen genieten van het groen. Daarom kunnen mensen als Nicki terecht terecht op heel wat toegankelijke routes in Vlaams-Brabant. “We wagen ons af en toe wel aan een stadswandeling, maar dat is nooit echt gemakkelijk. Er zijn gewoon te veel obstakels als drempels en stoepranden. Voor een elektrische rolwagen is elk niveauverschil een barrière. Geef mij maar de open natuur.”
 
Nicki - foto

___

“Ik wil het alleen kunnen doen. Daarom stippelt mama routes op voorhand uit. Veilige routes, waar we wel overal door geraken.”Dikke banden

In Vlaams-Brabant vind je veel veilige routes zoals het toegankelijke pad Rollen door de Bossen in Meerdaalwoud, of het rolstoelvriendelijke pad in het Hallerbos.
 
 

___

“Dat was onze mooiste wandeling, daar in Halle. Maar ook heel dicht bij huis, in Zoutleeuw, vinden we onze weg. Over de paden van Provinciedomein Het Vinne kan je niet met een elektrische of gewone rolwagen rijden. Maar wel met een rolwagen voor alle terrein, met heel dikke banden.”

 

Tips van Nicki

 

het-vinne-foto

1. 

Huur gratis een rolwagen voor alle terrein in Provinciedomein Het Vinne. Daarmee kan je ook de wat meer avontuurlijke paden doen die anders niet toegankelijk zijn met een rolstoel.
 

 

vogelkijkhut-foto

2. 

Vertrek aan onthaalzone De Speelberg voor een wandellus door het Meerdaalwoud. Ook de vogelkijkhut onderweg is toegankelijk. De lus is 4,5 kilometer lang, maar je kan die verlengen tot 8,1 kilometer als je helemaal tot aan onthaalzone De Torenvalk gaat.

 

hallerbos-foto

3. 

Het toegankelijke parcours over de brede bospaden en dreven van Hallerbos. Prachtig in het najaar, maar kom zeker eens terug in de lente als de boshyacinten in bloei staan.
 

 

tuinen-van-hoegaarden-foto

4. 

Het Park van Hoegaarden – de vroegere Tuinen van Hoegaarden – is een mooi park vol oude bomen, wilde kruiden en biodiversiteit. Zet je op een zonnige najaarsdag op het toegankelijke terras van brasserie Kapittelhuys aan de rand van het park.
 

 

park-van-tervuren-foto


5. 

Het Park van Tervuren is niet alleen een heerlijke plek om te flaneren, de brede wandelpaden zijn ook prima geschikt voor rolstoelen. Je kan langs de vijvers tot aan het Afrikamuseum.
 


 

___

“Soms vergt het wat steviger duwwerk, maar dergelijke toegankelijke initiatieven zijn fantastisch.”nicki-en-lizy-foto

Meteen een wandelweekend?

Dit zijn de favoriete logeerplekjes van Nicki
  1. Hotel Ladeuze in Leuven
  2. Park Inn by Radisson Leuven in Leuven
Meer inspiratie voor een wandelvakantie vind je op deze pagina