“Ik wil iedereen die mooie toegankelijke routes tonen”

Wandelexpert Nicki deelt haar geheimenNicki, 35 jaar oud
Woont in centrum Ter Boogaerde bij haar mama Lizy in Zoutleeuw
Haalde met paardrijden brons op de Special Olympics
Favoriete wandeling: Abenowandeling
 
 

 
Samen met haar mama Lizy zoekt Nicki de mooiste wandelwegen uit in de vrije natuur. Liever tussen de bomen en het groen dan over stoepranden in de stad. “Als wandelexpert deel ik graag die extra toegankelijke wandelpaden. Zodat iedereen kan genieten van de mooie natuurplekken. En af en toe herkennen de wandelaars me, dat is fijn."
 

nicki2-foto

___

“Het is super dat er zoveel toegankelijke routes zijn in Vlaams-Brabant. Waar ik niet bang moet zijn om me vast te rijden of op een hindernis te stoten. Ik hou er niet van om me hulpeloos te voelen.”“De Abenowandeling gaat helemaal rond de plas van Rotselaar. Dankzij het houten vlonderpad over het zandstrand kan ik ook tot aan het water. Tof, maar het indrukwekkendst is de Ter Heidetoren die plots tussen de bomen opduikt. Dertig meter hoog, middeleeuws en mysterieus.”
 
 

Tips van Nicki

 

ter-heide-foto

1. Domein Ter Heide

Beter gekend als ‘de plas van Rotselaar’. Een prachtig domein waar altijd iets te beleven valt. Aan de cafetaria is het gezellig zitten en langs de helling voor rolstoelen raak je makkelijk tot aan het strand.
 

 

north-west-walls-foto

2. North West Walls

Werchter gaat dit jaar dan wel niet door, op de weide valt nog steeds wat te beleven. Je vindt er 20 meter hoge muren die elk jaar door een nieuwe set kunstenaars tot leven worden gebracht.

 

bezoekerscentrum-hagelandse-wijn-foto

3. Bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn

In dit prachtige neogotische gebouw leer je alles over de wijnen uit het Hageland en hoe die zijn ontstaan. En achteraf kan je uiteraard eens proeven.
 

 

sven-nys-cycling-center-foto

4. Sven Nys Cycling Center

In dit belevingscentrum gewijd aan legende Sven Nys kan je gelukkig heel wat meer dan fietsen. Bekijk er het ene wielermoment na het andere en smul achteraf in Eetcafé Velo.
 

 

belevingscentrum-tildonk-foto


5. Belevingscentrum '14-'18

Eenmaal binnen in de Engelenburcht ben je meteen 100 jaar terug in de tijd. Dompel je onder in de leefwereld van de Eerste Wereldoorlog en kom daarna tot bezinning aan de haikuboom.
 
 
 

Meteen een wandelvakantie?

Dit zijn de favoriete logeerplekjes van Nicki:

Meer inspiratie voor een wandelvakantie vind je op deze pagina