“Wandelen brengt ons terug naar de essentie”

Wandelexpert Ilona deelt haar geheimenIlona, 36 jaar jong
Mama van Finn (7) en Febe (4), getrouwd met Bert
Woont in Zoutleeuw
Inspiratie: IlonaExplores

___

“We noemen het niet ‘wandelen’, het is veel meer dan dat.”
 
 
“Elk weekend zijn we op pad: Finn (7), Febe (4), mijn man Bert en ik. Op zoek naar een vleugje avontuur, naar nieuwe herinneringen met het gezin. Weg van de schermpjes en de huishoudelijke taken die ons toch alleen maar afleiden van de essentie: samenzijn en leuke dingen doen. Dat is buiten in de natuur altijd gemakkelijker dan thuis. We noemen het niet ‘wandelen’, want het is veel meer dan dat.”
 
ilona-gezin-foto-l
“Toffe plekken zijn er genoeg te vinden. Het Avonturenpad in de Getevallei is vlakbij huis. Ook speelzone Everzwijnbad in Meerdaalwoud is altijd een topper. We ontdekten ook Tervuren, met het AfricaMuseum en het Warandepark.”

___

“Als je dit ergens ver weg op reis zou doen, dan zou je het ook fantastisch vinden.”“Soms trek ik er alleen op uit om het hoofd leeg te maken. Ik ontdek dan graag nieuwe dingen. Niet in de stad, daar vind ik het te druk, maar in de open natuur en de rust. In de buurt is Provinciedomein Het Vinne een prachtige wandelplek. Je kan het hele meer rond, vaak over houten knuppelpaadjes boven het water. Als je dat ergens ver weg op reis zou doen, zou je het fantastisch vinden. Dat besef ik best, en ik waak erover dat ik niet blind word voor de schoonheid die je om de hoek vindt. Daarom stop ik ook heel vaak om foto’s te maken en te genieten van het landschap en de natuur rond mij.”
zonsondergang-getevallei-foto-l

Op pad

De Grote Getewandeling (12,9 km) vertrekt aan de Sint-Pancartiuskerk, Dorpstraat, in Melkwezer (Linter).
Volg de knooppunten: 131 - 130 - 129 - 100 - 19 - 140 - 1 - 10 - 138 - 101 - 102 - 103 - 122 - 123 - 124 - 136 - 135 - 131.

Download hier je gratis wandelkaart. 

Tips van Ilona

 

avonturenpad

1. Avonturenpad

Op de route, aan KP 1.

Een bewegwijzerde wandellus vol kinderavonturen. Met een heus speelbos, een hangbrug over de Grote Gete, een touwenparcours, een uitkijkplatform en zelfs een houten Getedraak met dinoafmetingen.

 

kamsalamanderhut

2. Kamsalamanderhut en bivakzone

Op de route, aan KP 138.

Een nachtje in de tent in de Getevallei? Dat kan in de bivakzone aan de Kamsalamanderhut. Warm je aan het kampvuur of steek de barbecue aan, dat kan en mag hier.

 

doysbroek-foto

3. Doysbroek

Op de route, tussen KP 128 en KP 102.

Dit vochtige natuurgebied is een paradijsje voor amfibieën, in het bijzonder de zeldzame en kwetsbare kamsalamander. Zeker in het voorjaar, als de mannetjes zich voor de paartijd tooien met een gekartelde rugkam. Een echt waterdraakje.

 

stationsplein-drieslinter

4. Even stoppen onderweg?

Op de route, aan KP 1.

Aan het Stationsplein in Drieslinter ben je altijd welkom in fietscafé De Chalet en brasserie De Smed. Vlakbij het speelbos en het skateparkje.

 

leeuwerikenveld

5. Logies in de buurt


 

wandelboekje-foto


Benieuwd naar de tips van onze andere wandelaars?

Download gratis ons wandelboekje met 8 praktische wandelkaarten en extra tips van onze wandelexperten!

 

 

brugje-over-gete-foto-lgolden-geetvinne