“Wandelen is escapisme”

Wandelexpert Dorien deelt haar geheimenDorien, 26 jaar oud
Groeide op in Beersel, woont met haar vriend in Leuven
Werkt bij Bridgeneers in Wijgmaal
Inspiratie:
Favoriete wandeling: Bruegelwandeling
 

 
Ze plant deze zomer enkele fikse trektochten in Europa, maar dichtbij huis startte ze het tweede seizoen van haar podcastreeks Op wandel. Daarvoor nodigt ze interessante mensen uit om te wandelen en te praten, en dat valt in de smaak: op Instagram heeft ze bijna 8000 volgers. Ook zonder praatgast is Dorien elk weekend wel ergens op wandel. “Op zoek naar rust en natuur”, zegt ze. “Ik wandel steeds verder. Vroeger was een wandeling 5 tot 10 kilometer ver. Nu 10 tot 20. Anders voel ik me gewoon niet voldaan. Ik wandel helemaal alleen als ik er nood aan heb, maar vaak ook met mijn vriend of met vrienden om bij te babbelen.”
 
dorien-foto2

___

“De Vlooybergtoren in Tielt-Winge, het Meerdaalwoud, het arboretum van Heverleebos, het Silsombos in Nederokkerzeel, de velden van Vossem … Allemaal dichtbij en zo mooi.”“Mijn vorige podcast bracht me naar Antwerpen. Mijn gesprekspartner zocht de trage wegen in de stad op. Maar ik wil mezelf omringen met dingen die niet door de mens zijn gemaakt. Dat is puur, dat geeft me rust. Een stad is te druk voor mij. Wandelen is escapisme en dat vind ik in de bossen, zonder het achtergrondgeluid van auto’s.”
 
 

Tips van Dorien

 

breugelwandeling-foto

1. Bruegelreproducties

Tijdens de Breugelwandeling vind je in de Pedevallei maar liefst 11 prachtige reproducties van werken van Pieter Breugel de Oude. Herken jij ze allemaal?
 

 

sint-anna-pede-foto

2. Café Sint-Anna

Vlakbij Brussel, in Sint-Anna-Pede, vind je een eeuwenoud dorpscafeetje. In haar lange geschiedenis is ze uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor jong en oud. Het terras is bij zonneschijn zeker de moeite waard.
 

 

huisje-mostinckx-foto

3. Huisje Mostinckx

Huisje Mostinckx is een van de laatste overblijfselen van de traditionele leembouw in het Pajottenland. De schuur is omgevormd tot een hoppemuseum.
 

 

watermolen-pede-foto


4. Pedemolenwandeling

Wandel langs de enige, nog werkende watermolen van heel het Pajottenland. Een prachtig gebouw waar je trouwens ook een hondenmolen kan vinden.
 
 Meteen een wandelvakantie?

Dit is het favoriete logeerplekjes van Dorien:
 
Meer inspiratie voor een wandelvakantie vind je op deze pagina