Proef van de wijnstreek tijdens de Houwaartse Bergwandeling

Tips van wandelexpert Dieter 

Sierlijke rijen wijnranken, een reuzegrote Wijnbank en holle wegen die diep in het landschap snijden. Wandelexpert Dieter neemt je mee naar het allermooiste panorama in de Hagelandse wijnstreek.
 
 
Over Dieter 
39 jaar 
Woont in Haacht
Houdt van meerdaagse tochten
Maakt de mooiste wandelfoto's en films
 
 
Uitzicht_wijngaard

De Houwaartse Bergwandeling

Wandel langs de oever van de Wingebeek en tussen de wijngaarden op de flank van de Houwaartseberg en waan je in Toscane. Tussen de wijngaarden op de Houwaartse berg vind je een gigantische rustbank van waarop je een prachtig uitzicht hebt over de vallei. Geniet op de berg van het prachtig uitzicht over de vallei van de Motte en het wijndorp Houwaart. Jaarlijks in november gaan hier de Houwaartse wijnfeesten door!
 
Dieter startte de Houwaartse Bergwandeling (9,4 km) aan de Sint-Denijskerk aan de Haldertstraat in Houwaart. Volg de knooppunten: 229 - 246 - 228 - 227 - 226 - 225 - 155 - 154 - 153 - 152 - 151 - 144 - 228 - 246 - 229. Download hier het wandelkaartje
 

Tips voor onderweg

 

Houwaartse_Wijnbank

De Wijnbank

Nee, je bent niet gekrompen. De Wijnbank op de Houwaartse Berg is gewoon reuzegroot. Zet je neer en geniet van het uitzicht over het magnifieke wijnlandschap dat zich in een zachte boog over de heuvelflank legt. Herken je de bekende Vlooybergtoren in de verte?

 

Het_landschap

Het landschap

Tussen de sierlijke rijen wijnranken de heuvel op, om daar je blik over de vallei te laten glijden en gewoon even te genieten. En dan langs een geheimzinnige holle weg weer naar beneden. Zo mooi, zo dichtbij.

 

Walenbos

Het Walenbos

Een ongetemde natuurparel. Vochtig, wild en onherbergzaam, met bijzondere veenmossen en broze orchideeën. Meer dan een ommetje waard.

 

Het_Wagenhuis

Het Wagenhuis

Ooit stalde kasteelvrouw Maria-Anna Van den Tympel hier haar koetsen, vandaag is het Wagenhuis een sfeervolle streekbrasserie. Op het grote terras kijk je uit op het prachtige Kasteel van Horst.

 


Maak er een wandelvakantie van

 

Meer weten over de Hagelandse wijn?

Ontdek alle wijnwandelingen, fietsroutes en wijndomeinen
 

Benieuwd naar de tips van onze andere wandelaars?

Download gratis ons wandelboekje met 8 praktische wandelkaarten en extra tips van onze wandelexperten!
Uitzicht_Houwaartse_Wijnbank