Hiken is steeds een avontuur

Wandelexpert Dieter deelt zijn geheimenDieter, 38 jaar oud
Woont met zijn nieuw samengesteld gezin in Haacht
Werkt als freelance IT’er

 

“Stop even, kijk rond en geniet van wat je ziet.”

Voor prachtige trektochten van meerdere dagen hoef je niet ver te reizen. In enkele dagen stap je bijvoorbeeld dwars door het Meerdaalwoud. “Dan lijkt de stress van elke dag zover weg. Het enige dat je moet doen, is stap per stap die kilometers maken. Met het geruis van de bomen, het loeien van de koeien en een eenzame blaffende hond als geluid. Terug naar de natuur, naar de basis.”
 
dieter-foto

___

"Pas als je de tijd neemt, valt het op hoe mooi de natuur is."Wandelbeelden

Dieter combineert wandelen met aan andere hobby: film en fotografie. “Ik werd geïnspireerd door de Noord-Engelse wandelaar Thomas Heaton die op zijn Youtubekanaal de mooiste wandelfilms deelt. Met knappe beelden van de natuur en de bergen. Dat wilde ik ook. 
 
Onlangs nog werd ik herkend door wandelaars in Haacht. Mijn filmpjes en beelden hadden hen aangezet om ook op pad te gaan. Daarvoor doe ik het.” 
 
De wandelfilmpjes van Dieter zijn te volgen op zijn YouTubekanaal.
 
 

___

"De Streek-GR Dijleland staat nog op de planning, dat is een lus van 131 kilometer door de streek. Je kan natuurlijk niet om het even waar je tent zetten, maar daar is een oplossing voor. Met het initiatief Camp in my Garden stellen inwoners hun tuin ter beschikking voor tentkampeerders.”

 

Tips van Dieter

 

Haachts Broek - foto

1. 

Het Haachts Broek is een prachtig wandelgebied met knuppelpaden over de zompige ondergrond, met bruggetjes, bossen en weilanden.
 

 

Antitankgracht - foto

2. 

De Antitankgracht van Haacht werd gebouwd in 1939 als onderdeel van de verdedigingslinie Koningshooikt-Waver. Maar veel tanks heeft de gracht niet gestopt en na de Tweede Wereldoorlog nam de natuur het gebied weer over.

 

Containerkunst Werchter - foto

3. 

Als er geen muziek galmt over de weide van Werchter, kan je er wandelen door een hoogst origineel landschapspark. De containerkunst van de North West Walls geeft het een surreëel accent.
 

 

Brouwershof - foto

4. 

Het Brouwershof ligt vlak aan de Brouwerij van Haacht, aan de overkant van de straat. Het is de perfecte plek om het aanbod van de brouwerij te proeven.
 

 

Arboretum Wespelaar - foto


5. 

Burggraaf Philippe de Spoelberg legde een heel bijzondere collectie bomen en struiken aan op zijn domein. Vooral de magnolia’s ogen prachtig. Zijn arboretum in Wespelaar is 20 hectare groot en heerlijk om te bezoeken.
 


 

___

“Als je nog kilometers wilt afmalen, stap dan door naar Wakkerzeel. Een mooi, godvergeten dorpje met authentieke kasseistraten.”Wandelen in het Dijleland

Tussen Leuven, Brussel en Mechelen vind je een prachtige oase van rust en natuur. Je stapt tussen bomen en struiken, langs schapen en koeien en stoot af en toe op een godvergeten dorpje. 

In het Dijleland verdwijn je even van de wereld.

Ontdek de streek met je eigen voeten>

Dijleland - foto

Meteen een wandelweekend?

Dit zijn de favoriete logeerplekjes van Dieter
  1. Wanneshoeve in Haacht
  2. B&B de Hanewijkhoeve in Rotselaar (Werchter)
Meer inspiratie voor een wandelvakantie vind je op deze pagina
Wandelbrochure

#dewandelprovincie

Wandelen in Vlaams-Brabant, da’s BUITEN-gewoon!

Prijs publicatie: gratis