“Elke wandeling is een beetje avontuur”

Wandelexpert Britt deelt haar geheimenBritt, 39 jaar oud
Woont met haar man Steven en
haar kinderen Lars (13) en Mirthe (9) in Webbekom
Werkt bij de Vlaamse Overheid
Favoriete wandeling: Norbertijnenwandeling
 

“Op de vlucht voor de kudde”

Sinds wandelexpert Britt tijdens de coronacrisis het plezier van het wandelen heeft gevonden, ontdekt ze steeds meer toffe wandelplekken. Haar kinderen Lars (13) en Mirthe (9) zijn nog even enthousiast, want elke wandeling is een beetje een avontuur. “Zoals de interactieve wandeling van Het Moment in Averbode”, vertelt ze. “Met een boekje vol QR-codes en opdrachten gingen we op pad naar de Weefberg, over boswegeltjes, boven mysterieus groen water en naar een krater waar tijdens WOII een vliegtuig was neergestort. Toen we door de schapenkooi van Natuurpunt wandelden, waren we er niet gerust in. En toen de kudde schapen onze richting uitkwam, zette Mirthe het op een lopen. Lars en ik erachteraan, de weide uit.”
 
britt-foto2

___

“De Rotte Gaten in Kortenberg, de Grote Gekte, de landschapswandeling door Demerbroeken, De Beninksberg in Wezemaal … Zoveel mooie natuur waar kinderen zich kunnen uitleven.”“Waar is het water van de spiegelvijver?”

“Waar is het water van de spiegelvijver van de Abdij van Averbode naartoe? We wilden het weten tijdens de Norbertijnenwandeling. De post op Instagram leverde de wildste theorieën op. Gelukkig had ik de abdijgemeenschap getagd en het antwoord volgde snel. De vijver is gevuld met regenwater en als het een tijdje niet heeft geregend, verdampt het gewoon. In de zomer vullen de Norbertijnen het water aan maar niet in de andere seizoenen.”
 
 

Tips van Britt

 

abdij-averbode

1. De abdij van Averbode

Een prachtige Norbertijnenabdij waar je helemaal tot rust komt. En als je meer geluk hebt dan ons, is de spiegelvijver op jouw bezoek wél gevuld!
 

 

lekdreef

2. De lekdreef

Warm gekregen van al dat stappen? Bezoek de Lekdreef voor een heerlijk, verkoelend ijsje!

 

het-moment

3. Het Moment

Naast interactieve wandelingen kan je in abdijcafé Het Moment ook heerlijke streekproducten nuttigen. Bovendien kan je het biertje Averbode Momentum enkel daar drinken!
 

 

huize-ernest-claes

4. Museum Huize Ernest Claes

Bezoek het huis waar deze bekende schrijver is geboren en dompel je onder in zijn leefwereld. Achteraf kan je iets gaan drinken in het hof van Zichem.
 

 

maagdentoren


5. Maagdentoren

Beklim deze zeldzame cirkelvormige donjon en geniet van een prachtig uitzicht en een stukje geschiedenis.
 
 Meteen een wandelweekend?

Dit is het favoriete logeerplekjes van Britt:
 
Meer inspiratie voor een wandelvakantie vind je op deze pagina