Op stap met het gezin? Allesbehalve saai!

Wandelexpert Britt deelt haar geheimenBritt, 39 jaar oud
Woont met haar man Steven en
haar kinderen Lars (13) en Mirthe (9) in Webbekom
Werkt bij de Vlaamse Overheid
Favoriete wandeling: Broekemwandeling

 

“Geef je wandelingen een vleugje avontuur en je hebt je kinderen helemaal mee.”

Kinderen enthousiasmeren voor een wandeling is vaak een hele uitdaging. Zorg daarom voor korte tochten (5-8 km) met voldoende afwisseling en een vleugje avontuur. “Bergen om op te klauteren, bossen om op te ravotten, en een ridderkasteel daar bovenop. Zo heb je ze helemaal mee. Als de aandacht toch dreigt te verslappen, hou je de kleinsten leuk bezig met enkele speelse opdrachten.”
 
Britt en kinderen - foto

___

"Voor al die ouders die graag een wandeling maken waar ook de kinderen plezier aan beleven."Ongekende paadjes

Eigenlijk wandelt Britt zelf nog niet zo heel lang. Ze ontdekte de geneugten van het wandelen tijdens de coronacrisis. “Met de kinderen thuis van school en ik thuis aan het werk, trokken we ’s middags al eens de deur achter ons toe om de buurt te verkennen.”
 
De verborgen plekken die ze ontdekt en andere wandeltips deelt Britt op haar instagrampagina. “Voor al die ouders die graag een wandeling maken waar ook de kinderen plezier aan beleven.”
 
 

___

“Ik woon al heel mijn leven in Webbekom, aan de rand van het mooie Webbekoms Broek. Toch ontdekte ook ik nog ongekende paadjes. Tijdens onze korte wandelingen praatten we over andere dingen. En de natuur brengt je gedachten tot rust. Ik merkte dat ik nood had aan die wandelingen en daarom zijn we dat blijven doen.” 

 

Tips van Britt

 

Interactieve wandeling - foto

1. 

De interactieve wandeling aan de Abdij van Averbode, georganiseerd door belevingscentrum Het Moment. Een toffe zoektocht door de bossen van de Merode. Onderweg kan je met QR-codes allerlei opdrachten vervullen.
 

 

Klauterparcours - foto

2. 

Het klauterparcours en de avontuurlijke speeltuigen van Provinciedomein Halve Maan in Diest. En dan de natuur in van het Webbekoms Broek.

 

Wissebeemdwandeling - foto

3. 

De Wissenbeemdwandeling door de holle wegen van Bekkevoort. Met halverwege een houten schommelbank van waar je een bijzonder mooi uitzicht over de Hagelandse heuvels hebt.
 

 

Kasteel van Horst - foto

4. 

Een korte tocht rond de vijver van het kasteel van Horst. De weerspiegeling van het kasteel in het water is gewoon prachtig.
 

 

Troostembergbos - foto


5. 

Het toegankelijke Troostembergbos en het wildere Walenbos in het nabijgelegen Tielt-Winge. Ongerept groen in één van de mooiste natuurgebieden van het Hageland.
 
 


Wandelen in de Hagelandse Heuvels

Wandelen langs de zanderige heuvels en hoge varens van Averbode. Kuieren aan het prachtige water rond het Kasteel van Horst. Genieten tussen de zuiders aanvoelende wijnhellingen en gezellige bossen. In de ongerepte natuur van de Hagelandse Heuvels ontdek je telkens wat nieuws.

Ontdek de streek met je eigen voeten>

Hagelandse heuvels - foto

Meteen een wandelweekend?

Dit zijn de favoriete logeerplekjes van Britt
  1. Vakantiewoning De Uitweg in Holsbeek
  2. Vakantieverblijf Hageland in Holsbeek
Meer inspiratie voor een wandelvakantie vind je op deze pagina