In maart 2017 riep de provincie Vlaams-Brabant een subsidiereglement publieksgerichte activiteiten met het Brabants trekpaard in het leven. Het reglement wil het functioneel en recreatief gebruik van Brabantse trekpaarden aanmoedigen. Het aantal aanvragen steeg de voorbije twee jaar, wat bewijst dat de trekpaardensector groeit én bloeit. De provincie wil deze positieve evolutie verderzetten en lanceert opnieuw een subsidieaanvraag. 

Onderaan deze pagina kan je het subsidiereglement en het aanvraagformulier downloaden. Beide documenten mogen verspreid worden in de sector. Het is belangrijk om dit reglement grondig door te lezen vooraleer je een aanvraag indient. Aanvragen die niet voldoen aan de voorwaarden komen immers niet in aanmerking voor de subsidie, eenzelfde activiteit kan ook slechts tweemaal gesubsidieerd worden. Hiermee willen we organisatoren van nieuwe initiatieven de kans geven om een subsidie te ontvangen. 

Organiseer je tussen 1 januari 2019 en 31 december 2019 een activiteit, stoet of vorming met Brabantse trekpaarden? Dien dan voor 15 december 2018 het bijgevoegde aanvraagformulier en de verplichte bijlagen in.

Hoe ga je te werk?


Bijlages

Van Stal! (P)aardige uitjes in Vlaams-Brabant

Van Stal! (P)aardige uitjes in Vlaams-Brabant

Ga op stap met je paard

Prijs publicatie: gratis