Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels infogids met kaart

Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels kaart en infogids

Wandelkaart met handig boekje met info over 300 km wandelplezier

Opgelet! Het wandelnetwerk Hagelandse Heuvels wordt herwerkt. De nieuwe editie van deze publicatie verschijnt in het najaar 2022. Wijzigingen van nieuwe knooppunten worden steeds op het terrein aangeduid. De meest actuele informatie staat op de online wandelrouteplanner. Oude edities van deze publicatie/kaart kan je niet inruilen.
 
De 'Hagelandse Heuvels' is een landelijk gebied, gelegen in de gemeenten Aarschot, Bekkevoort, Holsbeek, Kortenaken, Leuven, Lubbeek, Rotselaar en Tielt-Winge. Het wordt gekenmerkt door getuigenheuvels, de rivier de Winge met zijn watermolens en tal van bossen. 
Uniek in deze streek is de ijzerzandsteen die mee aan de basis ligt van de vorming van de Hagelandse heuvels en die op te merken valt in de talrijke holle wegen en in 6 oude steengroeven. Wat het kunsthistorisch erfgoed betreft spant het kasteel van Horst de kroon, maar er zijn ook tal van merkwaardige kerken, kapellen, pastorieën, molens enz.
 
In totaal bevat het netwerk 300 km aan wandeltrajecten met 230 knooppunten. Stippel je eigen tocht uit en maak die zo lang je wil. In de bijhorende gids krijg je meer uitleg over de bezienswaardigheden op je weg.

Prijs publicatie: 9,0 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)