Vlaams-Brabant voor wielerhelden

Wij weten van koersen!

Wij weten van koersen. Van heroïsche hellingen en adembenemende afdalingen. Van kasseien die je doen daveren en rechte betonwegen om een spurtje te trekken. Van geschoren benen en veldrijders die van kop tot teen onder de modder zitten. Van avontuurlijke gravelbanen en van nagenieten in een authentiek wielercafé waar de fietsverhalen nog wat worden aangedikt.
 
Ja, wij weten echt van koersen. Vraag maar aan Eddy Merckx waar hij de smaak te pakken kreeg. Of aan Sven Nys, die het cyclocrossparcours op zijn Balenberg deelt met iedereen. Maar ook de jonge wielergarde is hier thuis. Remco Evenepoel koerst het liefst over de glooiingen van het Pajottenland. Jasper Stuyven deed vanuit zijn thuisstad Leuven zowat alle fietswegen van de provincie aan tijdens zijn lange trainingsritten.
 
Zoveel variatie en disciplines, dat vind je alleen in onze provincie. In een jaar dat het WK wielrennen naar onze provincie komt mag dat best extra in de verf gezet worden. 
 
In de gloednieuwe brochure ‘Vlaams-Brabant voor wielerhelden’ brengen we een overzicht van het volledige sportieve fietsaanbod in onze provincie, aangevuld met interviews met ons jong en oud koersgeweld.  Aan jou en je bezoekers om het allemaal te ontdekken.
En zo voelt elke wielerliefhebber, klein of groot, zich op onze wegen een klein beetje wielerheld.  
 
Ontdek in deze brochure: 
  • Het finale traject van het WK Wielrennen 2021
  • Onze mooiste sportieve routes op de weg in het spoor van Sven Nys, Eddy Merckx en De Brabantse Pijl. 
  • Twee gloednieuwe gravelroutes
  • Crossen aan het Sven Nys Cycling Center 
  • De leukste pitstops en fietsvriendelijke logies
  • Interviews met Eddy Merckx, Sven & Thibau Nys, Jasper Stuyven en Remco Evenepoel over fietsen in hun thuisregio

Prijs publicatie: gratis