Adembenemende klaprozeninstallatie in Tervuren

Van 20 juni tot 11 november wordt de Panquinkazerne in Tervuren omgetoverd tot een vredessite. Een klaprozeninstallatie herdenkt er het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Landschaps- en tuinarchitecten Sven Vangodtsenhoven en Hans Tuerlinckx van Art-Ex ontwierpen een 100 meter lange balk die start op het Hoefijzerplein van de Panquinkazerne en verder in hoogte toeneemt over de Sint-Hubertussite. Vandaaruit heb je een unieke kijk op de ruïne van het voormalige hertogelijk paleis en de vijvers van Tervuren.

De balk bestaat uit twee parallel lopende muren opgebouwd met gestapelde boomstammen. Tussen de muren is een wandelpad dat de impressie van een loopgracht weergeeft. Alle stammen worden aan weerszijden rood geverfd met een zwart hart (klaprozen) als symbool voor de vele duizenden slachtoffers tijdens de Groote oorlog.

Je kan je boodschap van vrede en hoop schrijven en posten in een aantal holtes die in de balk worden ingewerkt. Zo staat de balk niet enkel symbool voor de herdenking van de Groote Oorlog, maar ook voor hoop en vrede. Want ook vandaag is oorlog jammer genoeg nog bittere realiteit voor heel wat mensen. 

Praktisch

  • Adres: Panquinkazerne, Kastanjedreef, 3080 Tervuren 
  • Openingsuren: van 20 juni tot 11 november 2018, dagelijks vrij toegankelijk. 
  • Prijs: gratis
Groote Oorlog in Vlaams-Brabant

Groote Oorlog in Vlaams-Brabant

Duik in het Vlaams-Brabantse WOI-verleden

Prijs publicatie: 2,0 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)