Doe de Dertigers fietszoektocht! 

Je fietst langs enkele opnamelocaties uit de VRT-reeks Dertigers en langs de mooiste plekjes van de Groene Gordel. De fietstocht is 45 km lang maar kan ingekort worden tot een lus van 25 km. De route volgt de Vlaams-Brabantse fietsknooppunten aan de hand van de wit-groene bordjes. 

Starten doe je idealiter aan Plantentuin Meise, maar je kan ook om het even waar op de route starten. Het enige wat je nodig hebt is een gezonde portie goesting om te fietsen en ontdekken.

Op verschillende plaatsen kom je pancartes van Dertigers tegen met foto’s van fragmenten uit de reeks. Kom je een bord van Dertigers tegen, scan dan de QR-code met een smartphone en kijk aandachtig naar het filmpje. Hoe meer filmpjes je bekijkt, hoe makkelijker voor jou om de Dertigers-quiz in te vullen.
Het digitale wedstrijdformulier kan je na het parcours online invullen. Alle deelnemers maken kans op een exclusief vriendenweekend voor 10 personen in de Groene Gordel! 

Praktisch

  • Je start de fietstocht aan Plantentuin Meise (Nieuwelaan 38, 1860 Meise)
  • Aan de infobalie kan je een routekaartje afhalen
  • In het geval je ergens anders wil starten, kan je het routekaartje hier downloaden
  • De fietstocht heeft een volledige en ingekorte variant. Download de GPX voor de volledige route (45 km) of de ingekorte (25 km) fietstocht. Opgelet, bij deze laatste kan je niet de volledige zoektocht afronden.
  • Om mee te doen aan de wedstrijd vul je achteraf het wedstrijdformulier in. Het wedstrijdreglement kan je hier nog eens nalezen.


Inhoud Dertigers vriendenweekend

Vrijdag
Aankomst Amelhof te Meise (e-bike arrangement voor 10 personen) 
Avondeten: Café Op 't Hoeksen te Wemmel (met Geuze en lokale gerechten in een authentiek kader, forfait van 500 euro voor de groep vrij te kiezen). 

Zaterdag
Ontbijt: Amelhof
Bezoek Living Tomorrow 
Bezoek Fenikshof voor kleine snack + bezoek aan de microbrouwerij, geleid door pater Karel.
Avondeten: Tommenmolen (forfait van 500 euro voor de groep vrij te kiezen)

Zondag
Rustig laat ontbijt in Amelhof, stevige geleide voormiddagwandeling in Plantentuin Meise met lunch in het Resto Oranjerie daar.