Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden: dat zijn de vier hoofddoelstellingen van CWRM

Kunstenaar Koen Vanmechelen en vzw Kunst bereiden samen, in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, de land art installatie ‘ComingWorldRememberMe’ (CWxRM) voor. Dit project kadert in het grootschalig herinneringsproject Gone West/Reflections on the Great War. 

Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd workshops volgen om samen 600.000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk de land art installatie CWRM vormen op het niemandsland van de frontzone rond Ieper.
De installatie wordt in februari en maart 2018 opgebouwd. Dit atelier is dus een unieke kans om zelf een bijdrage te leveren aan de realisatie van dit project.

Wil je deel uitmaken van dit project?

Kom zelf een beeldje maken tijdens een half uur durende workshop in het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk.
Het mobiele atelier staat er opgesteld van zaterdag 20 tot en met zondag 28 januari 2018, telkens van 9 tot 19 uur.

Deelname aan de workshop kost 5 euro, inclusief een bezoek aan het Belevingscentrum ’14-’18.
De helft van dit bedrag wordt rechtstreeks doorgestort naar een goed doel dat kinderen helpt die zich door huidige oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood bevinden.
De andere helft wordt gebruikt om de land art installatie te realiseren. Door deel te nemen aan de workshop word je meteen ook peter of meter.
Elke peter en meter ontvangt een gepersonaliseerd certificaat met een dog tag met CWRM-stempel. Aan elk beeldje komt ook een dog tag met daarop de naam van de peter of meter en de naam van één van de slachtoffers opgenomen in de ‘Namenlijst’ die het In Flanders Fields Museum samenstelt.
De kunstinstallatie CWRM helpt ons herinneren aan de zinloosheid van oorlog, vroeger en nu; aan de nood aan bruggen bouwen en verbinden tussen verleden en toekomst, tussen volkeren, over grenzen heen.

Praktisch

  • Maximum 24 personen per workshop (groepen en scholen vooraf reserveren)
  • Locatie: Engelenburcht - Belevingscentrum ’14-’18 – Kruineikestraat 5a – 3150 Tildonk (Haacht)
  • Reservaties en inlichtingen: 016 26 76 28 – grooteoorlog@vlaamsbrabant.be
  • Meer info: www.cwrm.be