Nieuw wandelnetwerk Brabantse Kouters - Feest in het landschap 

Regionaal Landschap Brabantse Kouters en Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelden met Londerzeel, Opwijk, Meise, Asse, Affligem, Merchtem, Wemmel, Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen, Zemst en Vilvoorde een wandelknooppuntennetwerk in de regio. 

Het wandelnetwerk telt 480 kilometer bewegwijzerde wandelpaden, verbonden met een handig knooppuntensysteem. En het wandelnetwerk duikt ook de provinciegrens met Oost-Vlaanderen over, naar het Scheldeland. Voorbij de autoweg A12 verdwijnen de bordjes en wegwijzers, maar het wandelnetwerk is er nog. Met de app ‘Wandelknooppunt’ als gids stap je nog een stevige 300 kilometer door Vilvoorde, Grimbergen, Zemst en Kapelle-op-den-Bos. Daar sta je dan, in de velden van de Brabantse Kouters en geen wegwijzer meer te zien. Geen paniek, het gloednieuwe Wandelnetwerk Brabantse Kouters laat halverwege de knooppuntbordjes achterwege en gaat volledig digitaal. Een primeur in Vlaanderen! 

Kom op zondag 23 september tussen 13.00 en 18.00 uur naar de pastorietuin in Oppem (Meise) en feest het nieuwe Wandelnetwerk Brabantse Kouters mee in tijdens Feest in het Landschap

Er werden themawandelingen uitgestippeld op het netwerk, met vrij vertrek tussen 13.00 en 16.00 uur:

  • Landbouwwandeling 4 km
  • Gezinswandeling 4.5 km
  • Digitale wandeling met smartphone of GPS 6 km
  • Natuurwandeling 8 km
  • Landschapswandeling 12 km 

Er zijn tal van activiteiten voor kinderen, een bar en eetkraampjes, live muziek, verkoop van de nieuwe wandelkaart en demonstraties van de wandelapp. Meer info op www.feestinhetlandschap.be.