397 items voldoen aan je criteria.

Wat - Bezoeken Verwijder
Abdij van Averbode

Abdij van Averbode

De abdij van Averbode werd in 1135 gesticht op initiatief van Arnold II, graaf van Loon. Vandaag is het nog steeds een oord van rust en bezinning. Je vindt er een gastenkwartier, een bibliotheek en een bezinningscentrum. De gemeenschap telt 92 leden van wie er 39 in de abdij leven en werken.

Gemeenten: Scherpenheuvel-Zichem
Deelgemeenten: Averbode
Norbertijnenabdij en Sint-Servaasbasiliek

Abdij van Grimbergen en Sint-Servaasbasiliek

De abdij van Grimbergen is de oudste bewoonde norbertijnerabdij van België. De Sint-Servatiusbasiliek maakt deel uit van de abdij en doet ook dienst als parochiekerk. Let vooral op het interieur van de Sint-Servaesbasiliek, dat bijzonder rijkelijk gedecoreerd is.

Gemeenten: Grimbergen
Abdij van Park

Abdij van Park

In de norbertijnenabdij van Park vind je een buitengewone kunstcollectie, een ongeschonden kloosterinterieur en een kloosterbibliotheek met ruim 6000 oude drukken. Rond de abdij liggen de muren en poortgebouwen, de watermolen, de machtige hoeve en de tiendenschuur. In de abdij wordt momenteel het museum voor religieuze kunst in Vlaanderen uitgebouwd.

Gemeenten: Leuven
Deelgemeenten: Heverlee
Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw Scherpenheuvel

Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw

De basiliek van Scherpenheuvel - het bedevaartsoord van het land - is de oudste koepelkerk in de Nederlanden. Ze werd ingewijd in 1627, is opgetrokken in witte zandsteen en bruinrode ijzerzandsteen en heeft zowel renaissancistische als barokke kenmerken. Je vindt er een beeldje van Maria dat dateert uit de 14de eeuw.

Gemeenten: Scherpenheuvel-Zichem
Deelgemeenten: Scherpenheuvel
Begijnhof Diest

Begijnhof Diest

Aan de rand van de historische binnenstad vind je het prachtige en pittoreske begijnhof. Het is een van de dertien Vlaamse begijnhoven die werden erkend door UNESCO als Werelderfgoed. Hier voel je meteen de sfeer van sereniteit, harmonie en het besloten karakter van het middeleeuwse begijnenleven.

Gemeenten: Diest
Verfijn je selectie

Wat

Waar

Kies een gemeente