104 items voldoen aan je criteria.

Waar - Kunststad Leuven Verwijder
Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Een uurtje? Een hele dag? Of een hele vakantie? Met het nieuwe fietsnetwerk Vlaams-Brabant en de bijhorende infogids heb je genoeg munitie om Vlaams-Brabant te doorkruisen zo lang je maar wil. Het nieuwe netwerk 2012 biedt eindeloos fietsplezier met nog meer knooppunten en nieuwe en verbeterde trajecten. Uitblazen onderweg doe je in één van de 120 fietscafés op het netwerk.

Gemeenten: Aarschot, Affligem, Asse, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bever, Bierbeek, Boortmeerbeek, ...
Afstand: 1.800 km
Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels

Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels

Het Hageland, dat is een wandelland bij uitstek! Dit oostelijke deel van de provincie Vlaams-Brabant is landelijk, hartelijk, met charmante dorpen en stadjes en een verrassend rijke natuur. Het wandelgebied Hagelandse Heuvels ligt in het hart van deze mooie streek, ruwweg tussen kunststad Leuven en het levendige Aarschot.

Gemeenten: Aarschot, Bekkevoort, Holsbeek, Kortenaken, Leuven, Lubbeek, Rotselaar, Tielt-Winge
Afstand: 300 km
Wandelnetwerk Zuid-Dijleland (foto: L. Loeckx)

Wandelnetwerk Zuid-Dijleland

Het wandelnetwerk Zuid-Dijleland is de ideale manier om één van de mooiste wandelgebieden in het hart van de provincie Vlaams-Brabant te ontdekken. Met de Dijle als houvast kan je al wandelend verdwalen in uitgestrekte bossen, zwerven over aarden wegen of verdwijnen in holle wegen. Je stoot op prachtige erfgoedparels, soms met koninklijke charme zoals het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren, dan weer met een religieuze inslag zoals de steenoude Veronakapel in Leefdaal of de Abdij van Park in Heverlee. De taalgrens is nooit veraf, net als cultuurstad Leuven.

Gemeenten: Bertem, Bierbeek, Huldenberg, Leuven, Oud-Heverlee, Overijse, Tervuren
Afstand: 300 km
Abdij van Park

Abdij van Park

In de norbertijnenabdij van Park vind je een buitengewone kunstcollectie, een ongeschonden kloosterinterieur en een kloosterbibliotheek met ruim 6000 oude drukken. Rond de abdij liggen de muren en poortgebouwen, de watermolen, de machtige hoeve en de tiendenschuur. In de abdij wordt momenteel het museum voor religieuze kunst in Vlaanderen uitgebouwd.

Gemeenten: Leuven
Deelgemeenten: Heverlee
Van Leuven naar Werchter

Fietsen van Leuven naar Werchter

Langs de autoluwe jaagpaden van het Kanaal Leuven-Dijle verlaat je de stad en duik je een heel verrassende streek in, met voor ieder wat wils: bruut rockgeweld in Rock Werchter X, het leven van een heilige in het Damiaanmuseum, een culinair topproduct in het Witloofmuseum en een zalig adresje langs het water om te verpozen.

Gemeenten: Boortmeerbeek, Haacht, Leuven, Rotselaar
Deelgemeenten: Kessel-Lo, Tildonk, Werchter, Wijgmaal, Wilsele
Afstand: 46,8 km
Verfijn je selectie

Waar

Kies een gemeente

Wat