498 items voldoen aan je criteria.

Waar - Hageland Verwijder
Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Een uurtje? Een hele dag? Of een hele vakantie? Met het nieuwe fietsnetwerk Vlaams-Brabant en de bijhorende infogids heb je genoeg munitie om Vlaams-Brabant te doorkruisen zo lang je maar wil. Het nieuwe netwerk 2012 biedt eindeloos fietsplezier met nog meer knooppunten en nieuwe en verbeterde trajecten. Uitblazen onderweg doe je in één van de 120 fietscafés op het netwerk.

Gemeenten: Aarschot, Affligem, Asse, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bever, Bierbeek, Boortmeerbeek, ...
Afstand: 1.800 km
Wandelnetwerk Getevallei

Wandelnetwerk Getevallei

Het Hageland, dat is een puur en groen wandelland. Glooiende heuvels, bloesemende fruitbomen in het voorjaar, wijnhellingen, rijke natuur, charmante dorpen en verrassende stadjes. De streek strekt zich uit in het oosten van de provincie, voorbij provinciehoofdstad Leuven tot aan de grenzen met de Kempen en het Haspengouw.

Gemeenten: Geetbets, Kortenaken, Linter, Tienen, Zoutleeuw
Afstand: 250 km
Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels

Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels

Het Hageland, dat is een wandelland bij uitstek! Dit oostelijke deel van de provincie Vlaams-Brabant is landelijk, hartelijk, met charmante dorpen en stadjes en een verrassend rijke natuur. Het wandelgebied Hagelandse Heuvels ligt in het hart van deze mooie streek, ruwweg tussen kunststad Leuven en het levendige Aarschot.

Gemeenten: Aarschot, Bekkevoort, Holsbeek, Kortenaken, Leuven, Lubbeek, Rotselaar, Tielt-Winge
Afstand: 300 km
Wandelnetwerk Zuid-Dijleland (foto: L. Loeckx)

Wandelnetwerk Zuid-Dijleland

Het wandelnetwerk Zuid-Dijleland is de ideale manier om één van de mooiste wandelgebieden in het hart van de provincie Vlaams-Brabant te ontdekken. Met de Dijle als houvast kan je al wandelend verdwalen in uitgestrekte bossen, zwerven over aarden wegen of verdwijnen in holle wegen. Je stoot op prachtige erfgoedparels, soms met koninklijke charme zoals het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren, dan weer met een religieuze inslag zoals de steenoude Veronakapel in Leefdaal of de Abdij van Park in Heverlee. De taalgrens is nooit veraf, net als cultuurstad Leuven.

Gemeenten: Bertem, Bierbeek, Huldenberg, Leuven, Oud-Heverlee, Overijse, Tervuren
Afstand: 300 km
Zevenbronnenwandeling

Zevenbronnenwandeling

Deze wandeling verbindt de dorpjes Walsbets, Wezeren en Walshoutem. Je wandelt grotendeels door de vallei van de Zevenbronnen, een fraai brongebied met daarin enkele mooie hoeves zoals de Hoeve Coppejans en Janshoven. Bewonder ook de Bortombe, een grafheuvel uit de tweede eeuw.

Gemeenten: Landen
Deelgemeenten: Walsbets, Walshoutem, Wezeren
Afstand: 9,5 km
Verfijn je selectie

Waar

Kies een gemeente

Wat