609 items voldoen aan je criteria.

Waar - Groene Gordel Verwijder
Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Een uurtje? Een hele dag? Of een hele vakantie? Met het nieuwe fietsnetwerk Vlaams-Brabant en de bijhorende infogids heb je genoeg munitie om Vlaams-Brabant te doorkruisen zo lang je maar wil. Het nieuwe netwerk 2012 biedt eindeloos fietsplezier met nog meer knooppunten en nieuwe en verbeterde trajecten. Uitblazen onderweg doe je in één van de 120 fietscafés op het netwerk.

Gemeenten: Aarschot, Affligem, Asse, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bever, Bierbeek, Boortmeerbeek, ...
Afstand: 1.800 km
Wandelnetwerk Pajottenland - thumb

Wandelnetwerk Pajottenland

Dit 760 km lange wandelnetwerk is de ideale manier om het paradijselijke Pajottenland te voet te ontdekken. De vele knooppunten bieden een oneindige mogelijkheid tot combinatie van wegen door prachtige dorpen en landschappen.

Gemeenten: Bever, Dilbeek, Galmaarden, Geraardsbergen, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Ninove, Pepingen, ...
Afstand: 760 km
Wandelnetwerk Zuid-Dijleland (foto: L. Loeckx)

Wandelnetwerk Zuid-Dijleland

Het wandelnetwerk Zuid-Dijleland is de ideale manier om één van de mooiste wandelgebieden in het hart van de provincie Vlaams-Brabant te ontdekken. Met de Dijle als houvast kan je al wandelend verdwalen in uitgestrekte bossen, zwerven over aarden wegen of verdwijnen in holle wegen. Je stoot op prachtige erfgoedparels, soms met koninklijke charme zoals het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren, dan weer met een religieuze inslag zoals de steenoude Veronakapel in Leefdaal of de Abdij van Park in Heverlee. De taalgrens is nooit veraf, net als cultuurstad Leuven.

Gemeenten: Bertem, Bierbeek, Huldenberg, Leuven, Oud-Heverlee, Overijse, Tervuren
Afstand: 300 km
Norbertijnenabdij en Sint-Servaasbasiliek

Abdij van Grimbergen en Sint-Servaasbasiliek

De abdij van Grimbergen is de oudste bewoonde norbertijnerabdij van België. De Sint-Servatiusbasiliek maakt deel uit van de abdij en doet ook dienst als parochiekerk. Let vooral op het interieur van de Sint-Servaesbasiliek, dat bijzonder rijkelijk gedecoreerd is.

Gemeenten: Grimbergen
Arboretumwandeling

Arboretumwandeling

Wandel door de mooiste collectie van uitheemse bomen in heel Europa. Maar liefst 470 soorten bomen staan hier, sommigen spreken echt tot de verbeelding zoals de imposante kustmammoetboom.

Gemeenten: Tervuren
Afstand: 7 km
Verfijn je selectie

Waar

Kies een gemeente

Wat